Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Meteorologové vydávají varování před vysokými teplotami. Vystoupají ke 34 stupňům

Pro většinu České republiky vydal Český hydrometeorologický ústav varování před vysokými teplotami. V platnosti je vysoký stupeň nebezpečí. A to i pro celý Královéhradecký kraj. Během zítřka mohou maximální teploty vystoupat až k 34 stupňům Celsia.

Nejhorší má být situace od zítřejšího poledne až do 19:00. Souběžně s tím platí i varování před vznikem požárů. I to je v platnosti pro celou Českou republiku. A to do odvolání.  

Meteorologové lidem doporučují dodržovat pitný režim, omezit tělesnou zátěž a nepobývat na přímém slunci v poledních a odpoledních hodinách. Komplikace mohou nastat i na železnici, kde hrozí nebezpečí vybočení a lomů kolejnic po roztažení horkem. 

Důležité je dodržovat pitný režim v podobě čisté vody či neslazených čajů. Lidé by se naopak v horkých dnech měli vyhnout mnoha šálkům kávy a alkoholu, protože ty naopak odvodňují. Pít by se mělo rovnoměrně po celý den, v součtu minimálně dva litry za den. 

Vysoké teploty lze v Královéhradeckém kraji očekávat i v následujících dnech. Podle aktuální předpovědi budeme ve středu měřit až 35, ve čtvrtek 31 stupňů Celsia.  

Ohodnoť článek

Foto Yves Bernardi | Pixabay | Zdroj údaje ČHMÚ

Štítky varování, teploty, požár, Královéhradecký, kraj, ČR, meteorologové, ČHMU, výstraha, počasí, předpověď, teplo, horko, Česko, Královéhradecký kraj, Český hydrometeorologický ústav

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Meteorologové vydávají varování před vysokými teplotami. Vystoupají ke 34 stupňům  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.