Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Kultura

FOTO: V Hradci Králové je nová výstava k výročí vstupu do Evropské unie

Letos si připomínáme dvacet let od vstupu naší republiky do Evropské unie. U této příležitosti se v Hradci Králové na náměstí 28. října objevila nová výstava, která připomíná, co se za toto období důležitého stalo.

Na pěší zóně v Trutnově se objevily výstavní panely s historickými záběry

Na pěší zóně v Trutnově se objevila novinka, a to velké panely, které mapují třetí odboj v Královéhradeckém kraji. Podle trutnovské radnice tady budou k vidění skoro měsíc.

Čarodějnice nabídnou v Hradci soutěže, hororovou stezku i závodní speciály

Třicátý duben se blíží a tím i tradiční pálení čarodějnic. Na tento den se chystá i Stříbrný rybník v Hradci Králové, program v areálu kempu začne navečer. V plánu je hororová stezka, soutěže i výstava autokrosových závodních speciálů.

V Hradci Králové se koná Majáles. Na letiště zamíří tisíce fanoušků

Hradecký Majáles patří mezi největší východočeské festivaly na východě Čech a každým rokem zahajuje východočeskou festivalovou sezonu. Letos se koná v sobotu 20. května v Parku 360 na letišti v Hradci Králové. Kromě toho je však na programu...

Počasí zhatilo plány na otevření Afrického a Lvího safari.ve Dvoře Králové

Počasí je, jaké je a plány na otevření Afrického a Lvího safari ve Dvoře Králové nad Labem vzaly za své. Termín se posunul na začátek května a všichni doufají, že už to klapne.

Fontána na kiosku na Pražském mostě v Hradci Králové zabodovala v soutěži Památka roku

Hradec Králové se může pyšnit dalším oceněním. Tentokrát za obnovu fontány na kiosku na Pražském mostě. Město si vysloužilo prvenství v soutěži Památka roku 2023.

Divadelní festival REGIONY odtajnil program. Hlavním tématem je Chvění, Tekutost a Rovnováha.

Stovky představení a koncertů, to je Mezinárodní divadelní festival REGIONY v Hradci Králové. Letos jím město ožije 21. - 28. června. Téma 29. ročníku festivalu je Chvění, Tekutost a Rovnováha.

Malé náměstí v Hradci Králové dnes ožije Sousedáním

Pokud nemáte na dnešní odpoledne žádné plány, přijďte na Malé náměstí v Hradci Králové. Ve dvě hodiny odpoledne začne Sousedání. Můžete si popovídat, zahrát deskové hry i ochutnat něco dobrého na zub.

Jak se stát znalcem a držitelem uměleckých děl, přiblíží hradecká Galerie moderního umění

V Galerii moderního umění v Hradci Králové (GMU) začne 27. dubna výstava "Jak sbírat umění: příběh Karla Tutsche". Potrvá do 12. října. Představí celoživotní dílo sběratele umění Karla Tutsche, jehož sbírku galerie nedávno získala. K vidění bude...

Hrad Trosky v Českém ráji si vzali do parády řemeslníci

Řemeslníci od února pracují ve vyhlídkové věži Baba na zřícenině hradu Trosky, což je dominanta Českého ráje mezi Turnovem a Jičínem. Ve věži dokončují novou dlažbu a od poloviny dubna v ní začnou stavět vnitřní ochoz, který bude lépe odolávat...

Kultura  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.