Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Kultura

Hradecká radnice finančně podpoří na nábřeží jazz, pivo i sport

Na hradeckém nábřeží bude letos opět živo, chystá se řada akcí, které město hodlá finančně podpořit. Vyčlenilo na to sumu jeden a půl milionu korun.

Organizátoři akcí v Hradci Králové mohou zažádat o finanční injekci

Hradec Králové plánuje finančně podpořit desítky kulturních, společenských i sportovních akcí na území města. Žádosti budou moci organizátoři začít posílat na začátku června.

Karatisté v Jičíně se dočkali, nadělili si novou tělocvičnu

Srdce bojovníků v Jičíně zaplesalo. Jičínský klub okinawského karate RBKA – Shubukan ČR otevřel novou tělocvičnu. Oficiálně nese název Centrum bojových umění.

Zájemci se dneska v Hradci dostanou do útrob Městské hudební síně

Je tady každoroční akce Brány památek dokořán a tu této příležitosti se otevře i jedna z památek v Hradci Králové. Až do večerních hodin se mohou lidé přijít podívat do útrob Městské hudební síně.

Jakub se vrací, v Náchodě opět po pauze poteče z prameníku léčivá Ida

Lidé si opět budou moci přijít stočit do připravených lahví legendární běloveskou kyselku Ida. Už zítra v Náchodě obnoví tuto tradici. Jedná se o další důležitý krok k obnově lázeňství ve městě.

Zájemci se do trutnovských galerií dostanou zdarma, třeba právě dnes

Do desítek kulturních památek a organizací Královéhradeckého kraje se vždy na první středu v měsíci dostaneme zdarma. K této krajské iniciativě se nově připojil i Trutnov.

Velikonoce oslaví aquacentrum, ZOO i statek v Pileticích

Velikonoční svátky můžete strávit malováním kraslic v Pileticích, využít minut zdarma v hradeckém aquacentru, zachránit princeznu na Starých Hradech nebo přivítat jaro v Safari Parku ve Dvoře Králové. Akcí je o tomto víkendu v kraji celá řada.

V Hradci Králové po opravě utrženého srdce opět zvonil zvon Augustin

V Hradci Králové dnes dopoledne po opravě utrženého srdce opět zvonil zvon Augustin, který je čtvrtým největším zvonem v České republice. Dnes o půl desáté se na deset minut rozezněl u příležitosti Zeleného čtvrtku, kdy si křesťané připomínají...

K novoročním oslavám se Hradečané vyjádří v dotazníku

Hradec Králové chystá oslavy k začátku příštího roku. Loni zrušil ohňostroj, který na Velkém náměstí nahradil videomapping. Tato náhrada rozdělila lidi na dva tábory, na příznivce a odpůrce. Radnice bude zjišťovat názory lidí na to, jak přivítat...

Šestá premiéra v hradeckém Klicperově divadle vezme diváky do kuchyně za Caroline

Klicperovo divadlo v Hradci Králové chystá pro diváky šestou premiéru v sezóně. Jako první v České republice uvede hru S Caroline v kuchyni od britského dramatika Torbena Bettse. Stane se tak příští týden v sobotu.

Kultura  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.