Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Kultura

Muzeu Krkonoš se daří, dokonce láme rekordy

S velkou slávou se na začátku listopadu otevřelo ve Vrchlabí nové Návštěvnické centrum Krkonošského národního parku – Muzeum Krkonoš. Za těch pár měsíců sem zavítaly tisíce lidí.

Hradecké Klicperovo divadlo připravilo na prázdniny workshopy

Klicperovo divadlo v Hradci Králové myslí na studenty i v době jarních prázdnin a zve je příští týden na workshopy. Pokud tedy ještě nemáte plán, tak naberte směr Velké náměstí.

Hradecké Divadlo Drak nabídne svým divákům hudební vystoupení pod taktovkou Vladimíra Merty

Divadlo Drak v Hradci Králové připravuje netradiční bod programu. Jde o hudební vystoupení Vladimíra Merty a Ondřeje Fencla. Tuto dvojici v místním divadle doplní i hudebník David Landštof. Koncert se odehraje 1. března.

V Červeném Kostelci startuje divadelní festival. Letošní ročník přivítá 12 souborů

Do Červeného Kostelce na Náchodsku se sjedou divadelníci z celých východních Čech – Královéhradeckého a Pardubického kraje. Festival začíná ve čtvrtek 15. února v Divadle J. K. Tyla a potrvá do soboty 17. listopadu.

ANKETA: Za oblíbené červené růže si připlatíme, bílé jsou levnější

Druhá únorová středa patří svátku zamilovaných. Opět po roce je tady Valentýn a na nápor zamilovaných se chystají i hradecká květinářství. Prim v oblíbenosti hrají stále červené růže.

Hradecký dům dětí a mládeže nabízí na jarní prázdniny cestování s pohybem

Školákům z Hradce Králové začínají jarní prázdniny za týden 19. února. Pokud jako rodiče přemýšlíte o programu, tak Dům dětí a mládeže má variantu, jak strávit fajn čas právě během školního volna.

Hradecká GMU hledá mistrovské dílo. Mezi favority jsou Muzika, Čapek a Medek

Průběžné výsledky hlasování z výstavy Hledá se mistrovské dílo v Galerii moderního změní (GMU) v Hradci Králové ukázaly, že mezi lidmi bodují především osvědčení autoři, ale i méně známí regionální výtvarníci. Na výstavě mohou návštěvníci...

Volné kulturní středy jedou v Královéhradeckém kraji dál, vstupné do galerií i muzeí je gratis

Vždy první středa v měsíci znamenala v minulém roce to, že se mohli zájemci dostat do vybraných galerií a muzeí v Královéhradeckém kraji zdarma. O vstupné grátis byl velký zájem, a proto se můžou všichni na volné středy těšit i v tomto roce.

Hradecká radnice pošle peníze z dotací zpěvákům i malířům

Královéhradecká radnice chce přes dotace podpořit kulturní organizace a letos jim pošle víc peněz. Finanční obnos dostane na svůj účet přes třicet subjektů.

33. ročník festivalu Jičín – město pohádky bude pořádat radnice společně s původním organizátorem

Před časem se Nadační fond Jičín rozhodl, že se vzdá organizování tradičního pohádkového festivalu v Jičíně. Radnice proto získala veškeré práva této značky a začala hledat někoho, kdo by si festival vzal pod svá křídla. Nakonec došlo k dohodě a...

Kultura  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.