Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Kultura

Hradecké divadlo Drak představí umění batolatům, zve je na představení

Hradecké divadlo Drak je důkazem toho, že do divadla nemusí chodit jen dospělí nebo děti od určité věkové skupiny. Do hlediště zve i batolata, pro které herci připravili představení Tichohoří Gumák.

Svobodné Dvory ožijí už tuto neděli masopustním veselím

Během masopustu se lidé baví, hodují, pijí a halí do masek. Někde se mu říká fašank, fašinek, šibřinky nebo vostatky. Ve Svobodných Dvorech v Hradci Králové zavládne masopustní veselí už o tomto víkendu. Půjde o druhý ročník.

Zbývá par hodin na nominaci na výroční ceny Hradce Králové

Už jen pár hodin zbývá na nominování do výročních cen města Hradec Králové. Ceny jsou připraveny mimo jiné pro oblast sportu, kultury, ale ve hře je také cena dr. Františka Ulricha za celoživotní dílo.

Trutnovské UFFO nabídne večer disco operu Pudl a pudr

Trutnovské UFFO láká na netradiční počin. Diváci dneska uvidí operní disco muzikál Pudl a pudr v podání divadelního souboru Geisslers Hofcomoedianten. Činohra, zpěv, nevšední kulisy, to vše bude dneska v Trutnově.

Kraj pošle na jazzové, cirkusové i divadelní akce miliony

Královéhradecký kraj letos podpoří kulturní akce, nad kterými převzali záštitu krajští radní, částkou 6,37 milionu korun. Je to o půl milionu více než v roce 2023. Kraj podpoří 21 akcí s trvalou záštitou rady kraje na období 2022 až 2025.

Stát pošle na záchranu Josefova pěkný balík peněz, klade si ale podmínky

Stát a Královéhradecký kraj má společný cíl, a to záchranu Josefova. Stát by měl uvolnit před jednu miliardu korun. Má to ale svá pravidla, která musí respektovat jak kraj, tak město Jaroměř.

Trutnov chystá na Silvestra tichou variantu ohňostroje

Ani letos nebudou lidé v Trutnově bez silvestrovského ohňostroje, bude ale jiný. Město chystá tichou variantu. Oslavy loni poprvé hostilo Bojiště a podle města se akce povedla.

Augustin se na Bílé věži rozezní až o Velikonocích

Při štědrovečerním zvonění odpadlo zvonu Augustin na Bílé věži v Hradci Králové srdce, od té doby je ticho. Znovu by se mohl Augustin rozeznít o letošních Velikonocích. Teď budou mít hlavní slovo památkáři.

Hradecká radnice finančně podpoří akce konané v centru města

Hradecká radnice opět vyčlení peníze pro organizátory akcí, které by se v tomto roce měly konat na hradeckých nábřežích a nejen tam. Čas se přihlásit mají zájemci skoro do konce ledna.

Hradecká Střezina má konečně nový taneční pavilon

Hradec Králové dokončil přestavbu tanečního pavilonu Základní umělecké školy Střezina, která je s 2300 žáky největší školou svého druhu v Česku.

Kultura  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.