Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Kultura

Augustin se na Bílé věži rozezní až o Velikonocích

Při štědrovečerním zvonění odpadlo zvonu Augustin na Bílé věži v Hradci Králové srdce, od té doby je ticho. Znovu by se mohl Augustin rozeznít o letošních Velikonocích. Teď budou mít hlavní slovo památkáři.

Hradecká radnice finančně podpoří akce konané v centru města

Hradecká radnice opět vyčlení peníze pro organizátory akcí, které by se v tomto roce měly konat na hradeckých nábřežích a nejen tam. Čas se přihlásit mají zájemci skoro do konce ledna.

Hradecká Střezina má konečně nový taneční pavilon

Hradec Králové dokončil přestavbu tanečního pavilonu Základní umělecké školy Střezina, která je s 2300 žáky největší školou svého druhu v Česku.

Smysl pro tumor, na televizních obrazovkách bude příběh natáčený v hradecké nemocnici

Už zítra uvidíme na obrazovkách České televize příběh, který se natáčel v hradecké nemocnici. Příběh ambiciózního studenta medicíny, kterému nemoc změní život, ale zároveň mu umožní najít lásku a vážit si své vlastní rodiny.

Klicperovo divadlo připravilo na dnešní večer Divadelní kvíz, bude online

Klicperovo divadlo v Hradci Králové připravilo pro své diváky na vánoční svátky Divadelní kvíz, který se uskuteční dnes ve 20:00 online v živém vysílání na facebookovém profilu divadla.

PŘEHLED: Televize odvysílají zhruba stovku vánočních filmů a pohádek. Přinášíme jejich seznam

I letošní vánoční svátky nabídnou nepřeberné množství pohádek a vánočních filmů v televizi. Během Vánoc nebudou největší televizní stanice vysílat prakticky nic jiného. Diváci se dočkají klasických snímků jako jsou Pelíšky, Sám doma, Tři oříšky...

ANKETA: Hradec pustí na Nový rok videomapping na radnici hned dvakrát

Hradec Králové se letos rozhodl rozloučit se s rokem 2023 bez ohňostroje. Vedení odsouhlasilo náhradní variantu, a tou je videomapping s laserovou show. Přípravy jsou v plném proudu.

Galerie moderního umění HK vydala knihu o současném maďarském výtvarném umění

Galerie moderního umění (GMU) v Hradci Králové vydala knihu maďarské historičky umění Edit Andrásové. Knižní novinka "Kulturní převlékání. Umění na troskách socialismu a na vrcholcích nacionalismu" přináší kritický rozbor maďarského výtvarného...

Klicperovo divadlo uvede Hamleta v hlavní roli s Vojtěchem Říhou

Hradecké Klicperovo divadlo nachystalo na dnešní večer letošní čtvrtou premiéru. Tou je inscenace Hamlet v režii uměleckého šéfa Pavla Kheka. Diváci ji uvidí na Hlavní scéně.  

Hradec Králové chystá oslavy k osmi stému výročí

Hradec Králové brzy oslaví kulaté výročí osmi set let od první zmínky o městě a už teď se ladí oslavy. Ty budou ve znamení překvapení, pohybu a proměny. K oslavám se pojí i dotační program.

Kultura  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.