Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Kultura

Martin na bílém koni má po roce namířeno pod Bílou věž

Tradičně plné náměstí je v Hradci Králové vždy, když sem má namířeno Martin na bílém koni. I letos má v diáři Hradec Králové. Zaškrtnuté má datum 11.11.2023. Připraven je opět bohatý kulturní program.

Do hradeckého muzea se nastěhovaly hračky dvacátého století

Igráčci, Merkur a mončicáci, tyhle všechny, dá se říct retro záležitosti, jsou ode dneška k vidění v Muzeu východních Čech v Hradci Králové, Otevřena tady je poslední výstava letošního roku Kouzlo hraček, potrvá do 3. března 2024.

Úpická hvězdárna se chlubí novým návštěvnickým centrem

Královéhradecký dokončil výstavbu návštěvnického a odborného pozorovacího astronomického centra ve Hvězdárně v Úpici na Trutnovsku. Moderní stavba stála necelých pět milionů korun.

Turisty to táhne k Hrádku u Nechanic a mimo jiné i k náchodskému zámku

Všech pět památek v Královéhradeckém kraji ve správě Národního památkového ústavu zaznamenalo letos nárůst návštěvnosti. Bodoval hlavně Hrádek u Nechanic.

Nečekaný dárek nebo nevšední zážitek najdete v multikinech CineStar

S přibližujícím se koncem roku si většina z nás láme hlavu s tím, čím potěšit své blízké, přátele, klienty nebo kolegy v práci. Jakým originálním nápadem nebo dárkem se vytáhnout. Snad každý si alespoň jednou v životě přál mít celé kino jenom pro...

V Hradci Králové se propojí kultury z celého světa, na dohled je Setkání národů

Cizokrajnou hudbu, tanec, umění, výrobky, workshopy, výstavy, ukázky odívání i ochutnávky exotických pokrmů nabídne jubilejní 10. ročník Setkání národů, který se v Adalbertinu bude konat 9. listopadu.

Divadlo Drak uvede první premiéru nové sezony. Na diváky čeká Sedmero krkavců

První premiérou sezóny bude v Divadle Drak inscenace Sedmero krkavců. Autorská inscenace na motivy klasické pohádky Boženy Němcové o síle vůle a odvaze obětovat se pro druhé doplňuje řadu drakovských inscenací, které staví na osvědčených...

Muzeum války 1866 u Hradce je ode dneška na tři roky zavřené

Muzeum války 1866 na Chlumu u Hradce Králové mělo včera pro návštěvníky před chystanou přestavbou expozice otevřeno naposledy. Návštěvníky by opět mělo přivítat v červenci roku 2026.

V Klicperově divadle připomenou zakladatelku krajkářství na Vamberecku

V Klicperově divadle v Hradci Králové bude v úterý 31. října komponovaný večer "Magdalena Grambová ožívá" věnovaný zakladatelce krajkářství na Vamberecku. Začátek bude v 19:00. Vstupenky budou k dostání v běžném předprodeji divadla.

Hradecké aquacentrum chystá relaxační večer, bude tu barmanská show i masáže

Pokud potřebujete teď na podzim dobít energii, můžete tak učinit v hradeckém aquacentru. na začátku listopadu tady proběhne relaxační večer, který slibuje i barmanskou show.

Kultura  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.