Počasí dnes18 °C, zítra19 °C
Středa 8. května 2024  |  Svátek má Statní svátek
Bez reklam

Zastupitelstvo Pece pod Sněžkou schválilo kupní smlouvou na budovu pošty za 29 milionů

Zastupitelé Pece pod Sněžkou dnes jednomyslně schválili uzavření kupní smlouvy s Českou poštou (ČP) na odkup budovy pošty u autobusového nádraží za téměř 29 milionů korun. Smlouvu radnice s ČP podepíše v pátek. Lidé podle ní o poštu v Peci nepřijdou. Od 1. května bude fungovat v režimu Pošta partner ve stejném prostoru jako dosud.

"Pro zákazníky pošty se nic nemění, poštovní úředníci na pobočce budou našimi zaměstnanci. Doručovací služby bude nadále zajišťovat Česká pošta. Kupní smlouvu máme v plánu podepsat zítra (v pátek)," řekla starostka Ilona Karlíková (SNK Velká Úpa – Pec).

Česká pošta se začala zbavovat majetku po celém Češku, řadu poboček zrušila.

Objekt v centru Pece pod Sněžkou vznikl v roce 1911, od té doby má za sebou několik přestaveb, památkově chráněný není. Radnice má s objektem pošty velké plány. Budova by měla být více navázána na autobusové nádraží a více sloužit návštěvníkům města i místním. V přízemní budovy by mohla vzniknout úschovna zavazadel a další služby. Na budově pošty by měla vzniknout elektronická úřední tabule nejen s informacemi z města, ale i informacemi pro cestující a návštěvníky. V patře plánuje radnice opravit jeden ze dvou bytů, který využívala pošta. V Peci totiž obecní byty podle starostky zoufale chybí.

Radnice si nechala vypracovat studii, jak lze zanedbané prostranství s autobusovým nádražím v centru horského střediska vylepšit. Podle studie by tam linkové autobusy měly nadále pouze zajíždět a měly tam zastávky. Radnice tam počítá například s novou venkovní čekárnou. Cílem je provázat v místě dálkovou autobusovou dopravu s rozvozem rekreantů na horské chaty.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Jan Majurník

Štítky ČR, správa, pošta, reality, Pec p.S., Česká pošta

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zastupitelstvo Pece pod Sněžkou schválilo kupní smlouvou na budovu pošty za 29 milionů  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.