Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Déšť, mrholení a ojedinělé sněhové přeháňky. Jaký nás čeká víkend?

O víkendu nás v Královéhradeckém kraji čeká převážně zataženo. Na některých místech se přidají přeháňky a nový sníh se objeví jen v Krkonoších a Orlických horách. Maximální teploty se během soboty a neděle dostanou k pěti stupňům nad nulou.

Ještě dnes bude nad Královéhradeckým krajem obloha převážně proměnlivá. Ojediněle se přidají sněhové přeháňky. Nejvyšší denní teploty vyšplhají maximálně k jednomu stupni Celsia. V Krkonoších a Orlických horách se bude průměrná teplota pohybovat od osmi k pěti stupňům pod nulou.  

„V sobotu bude z počátku oblačno až polojasno, postupně od západu až zataženo a místy sněžení nebo sněhové přeháňky,“ přibližuje první víkend meteorolog Imrich Drapák. V nižších polohách pod 400 metrů nad mořem bude místy pršet. Nejvyšší denní teploty se dostanou k plus trojce.  

O něco horší bude neděle. Polojasno bude jen ojediněle, většinou je třeba počítat s oblačnou nebo zataženou oblohou. Místy se přidá mrholení, nad 600 metrů nad mořem to budou přeháňky smíšené. Nejvyšší denní teploty se dostanou až k pěti stupňům nad nulou.  

Dlouhodobá předpověď na týden pak slibuje mírné oteplení. Denní teploty se budou pohybovat těsně pod hranicí pěti stupňů. V noci se pak teploty minimálně do pátku udrží pod nulou.   

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Avelino Calvar Martinez | Pixabay | Zdroj údaje ČHMÚ

Štítky počasí, předpověď, Královéhradecký, kraj, ČR, meteorolog, víkend, sobota, neděle, Krkonoše, hory, ČHMU, Královéhradecký kraj, Orlické hory

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Déšť, mrholení a ojedinělé sněhové přeháňky. Jaký nás čeká víkend?  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.