Počasí dnes23 °C, zítra19 °C
Pondělí 9. září 2024  |  Svátek má Daniela
Bez reklam

ČERVENEC 2024: Jaká témata Hradecká Drbna sledovala? To nejdůležitější za poslední měsíc

Se začátkem nového měsíce přináší Hradecká Drbna souhrn toho nejdůležitějšího za červenec. V Hradci Králové i celém Královéhradeckém kraji se řešila celá řada velkých témat. Od velkých koncertů Eda Sheerana, přes rekonstrukci Milety až k rozsudku, který vynesl soud nad vrahem teprve čtrnáctiletého chlapce z Hradce Králové. Vše přinášíme v následujícím přehledu.

Do Hradce Králové přijel Ed Sheeran

Hradec Králové prošel zatěžkávací zkouškou. Krajskou metropoli si vybral britský zpěvák jako jednu ze svých zastávek svého turné. Po velkém zájmu o vstupenky přidal ještě druhý koncert. Radnice se proto musela vypořádat s příjezdem 91 tisíc fanoušků.

Koncerty Eda Sheerana vidělo na hradeckém letišti skoro sto tisíc lidí

Dva víkendové koncerty britského zpěváka Eda Sheerana v areálu bývalého královéhradeckého letiště navštívilo celkem téměř 100.000 lidí. První koncert byl v sobotu večer a druhý včera večer.

Nakonec se ukázalo, že organizátoři celou akci připravili dobře. Komplikace v dopravě nastala prakticky jen po akci, kdy se z parkoviště muselo odbavit deset tisíc vozů. To trvalo zhruba tři hodiny. V ostatních ohledech vše probíhalo, jak mělo.

Hradec v roli hostitele světového formátu obstál, tvrdí primátorka. Situaci kolem Sheerana chce město vyhodnotit

Hradec Králové prošel zatěžkávací zkouškou a obstál. Po dvou koncertech Eda Sheerana na letišti je jasné, že se krajská metropole podobných akcí bát nemusí. Hradecká Drbna oslovila primátorku města Pavlínu Springerovou (HDK), aby situaci kolem...

Podle primátorky Hradce Králové Pavlíny Springerové (HDK) město v roli světového hostitele obstálo. Podobných akcí by magistrát chtěl vidět více. Další podobnou akcí s mezinárodním přesahem bude srpnový závod Ironman – nejnáročnější vytrvalostní závod světa.

Rekonstrukce Milety pokračuje podle plánu

Už několik týdnů se pracuje na kompletním přebudování vytížené křižovatky Mileta mezi Fakultní nemocnicí Hradec Králové a kampusem Univerzity Hradec Králové. Během července se začalo pracovat na hloubení podchodů, které budou sloužit cyklistům i pěším.

 

FOTO: Na půlmiliardové přestavbě křižovatky Mileta v Hradci začala stavba podchodů

Na přestavbě frekventované křižovatky Mileta na čtyřproudém silničním okruhu Hradce Králové začali stavbaři hloubit podchody pro chodce a cyklisty. Podchody jsou jednou z hlavních částí stavby. Mají zvýšit bezpečnost a kapacitu křižovatky, po které...

Stavba, kterou dělá sdružení firem M-Silnice a Integra stavby, je sdruženou investicí ŘSD, Hradce Králové a Královéhradeckého kraje. ŘSD bude z ceny díla 524 milionů korun bez DPH hradit 309 milionů korun, město Hradec Králové 187 milionů korun a Královéhradecký kraj 28 milionů korun.

(NE)obyčejná Eva Vrabcová Nývltová

Z běhu na lyžích se přeorientovala na atletiku a začala sbírat medaile. Je držitelkou celkem tří zlatých, jedné stříbrné a dvou bronzových medailí z mistrovství. Účastnila se i několika olympiád a v současné době se věnuje podpoře jiných běžců. V letošním roce se stala také ambasadorkou světově proslulého triatlonového závodu Ironman, který se poběží v Hradci Králové v polovině srpna. Nejen proto je naší neobyčejnou.

Být ambasadorkou nejslavnějšího světového závodu je velká odpovědnost, říká všestranná olympionička Eva Vrabcová Nývltová

Z běhu na lyžích se přeorientovala na atletiku a začala sbírat medaile. Je držitelkou celkem tří zlatých, jedné stříbrné a dvou bronzových medailí z mistrovství. Účastnila se i několika olympiád a v současné době se věnuje podpoře jiných běžců. V...

Další témata, která hýbala Královéhradeckým krajem

Krajský soud v Hradci Králové odsoudil třiatřicetiletého Jana Bártu k osmnácti letům vězení za vraždu čtrnáctiletého chlapce. K tragické události došlo v lednu na hlavním vlakovém nádraží v Hradci Králové. Bárta za zločin vraždy čelil hrozbě 15 až 20 let vězení nebo výjimečnému trestu.

Osmnáct let vězení pro vraha čtrnáctiletého chlapce z Hradce Králové. Dnes o tom rozhodl soud

Krajský soud v Hradci Králové dnes odsoudil třiatřicetiletého Jana Bártu k osmnácti letům vězení za vraždu čtrnáctiletého chlapce. K tragické události došlo v lednu na hlavním vlakovém nádraží v Hradci Králové. Bárta za zločin vraždy čelil hrozbě 15...

V Hořicích se otevřela první non-stop prodejna potravin, která nabízí nákupy 24/7 bez obsluhy. Nový systém slibuje snadný přístup a vysokou bezpečnost. Jde o první prodejnu tohoto druhu v Královéhradeckém kraji.

Královéhradecký kraj bude mít první obchod bez obsluhy. Fungovat bude non-stop

V Hořicích se otevírá první non-stop prodejna potravin, která nabízí nákupy 24/7 bez obsluhy. Nový systém slibuje snadný přístup a vysokou bezpečnost. Jde o první prodejnu tohoto druhu v Královéhradeckém kraji.

Rada města Jičín schválila nová parkovací pravidla, která začnou platit od 1. července 2024. Tato změna přichází po provedení studie úpravy provozu v jádru města Fakultou dopravní ČVUT. Parkování bude nově zpoplatněno na několika ulicích. Konkrétně na ulicích Smiřických, Školní, Lindnerova, Chelčického, Balbínova, Fortna, Nerudova, Čelakovského a na druhé části parkoviště u autobusového nádraží.

V Jičíně začnou platit nová pravidla pro parkování. Novinky řidiči zaregistrují od prázdnin

Rada města Jičín schválila nová parkovací pravidla, které začnou platit od 1. července 2024. Tato změna přichází po provedení Studie úpravy provozu v jádru města Fakultou dopravní ČVUT. Parkování bude nově zpoplatněno na několika ulicích. Konkrétně...

Trutnov, Hořice, Hradec Králové nebo Dvůr Králové nad Labem. Celá řada měst v Královéhradeckém kraji se v minulosti rozhodla uspořádat participativní rozpočet, ve kterém dají prostor obyvatelům svého města. Ti mohou navrhnout změny nebo nové projekty, na které radnice vyčlení peníze z městského rozpočtu. Ve Smiřicích by se jednalo o první ročník, který by se konal v příštím roce.

Smiřice připravují první ročník participativního rozpočtu. Zastupitelstvo schválilo přípravu pravidel

Trutnov, Hořice, Hradec Králové nebo Dvůr Králové nad Labem. Celá řada měst v Královéhradeckém kraji se v minulosti rozhodla uspořádat participativní rozpočet, ve kterém dají prostor obyvatelům svého města. Ti mohou navrhnout změny nebo nové...

Hradecký rodák Lukáš Černý je velkým milovníkem hokejbalu. Ve svých devatenácti letech nastupuje za hradecký A tým, zároveň za juniory a v této sezoně si vysloužil hned dvě zlaté medaile. Nejen tím se stal neobyčejným. Letošní rok pro něj ale rozhodně nebyl jednoduchý. Kromě náročných hokejbalových tréninků a práce musel zvládnout i jednu důležitou životní zkoušku, tou je maturita. Studium, práci a herní vytížení má v plánu i v dalších letech.

Hokejbal je jeho velkým koníčkem, zlaté medaile z něj patří Lukáši Černému zaslouženě

Hradecký rodák Lukáš Černý je velkým milovníkem hokejbalu. Ve svých devatenácti letech nastupuje za hradecký A tým, zároveň za juniory a v této sezoně si vysloužil hned dvě zlaté medaile. Nejen tím se stal neobyčejným. Letošní rok pro něj ale...

Policie Královéhradeckého kraje čelí téměř každý den výzvám spojeným se střety vozidel se zvěří. Od začátku roku do konce června 2024 zaznamenali téměř 550 takových dopravních nehod. Nejvíce případů, přibližně 140, připadá na Jičínsko, s obdobnými čísly se hlásí i Hradecko a Rychnovsko.

Srny a divočáci pod koly aut. Nejvíce podobných nehod je kolem Jičína a u Hradce Králové

Policie Královéhradeckého kraje čelí téměř každý den výzvám spojeným se střety vozidel se zvěří. Od začátku roku do konce června 2024 zaznamenali téměř 550 takových dopravních nehod. Nejvíce případů, přibližně 140, připadá na Jičínsko, s obdobnými...

Jičín zahajuje přípravu na adaptační strategii, která má město připravit na stále se měnící klimatické podmínky. Strategie se zaměří na adaptaci na zvyšující se teploty, sucho a další meteorologické extrémy, které jsou v budoucnu očekávány. Radnice proto spustila takzvanou pocitovou mapu.

Jičín spouští takzvanou pocitovou mapu. Lidé do ní mohou označovat místa, kde jim je horko

Jičín zahajuje přípravu na adaptační strategii, která má město připravit na stále se měnící klimatické podmínky. Strategie se zaměří na adaptaci na zvyšující se teploty, sucho a další meteorologické extrémy, které jsou v budoucnu očekávány. Radnice...

Rekonstrukce inženýrských sítí v ulici V Kopečku v centru Hradce Králové je téměř u konce. Po několika etapách oprav, které způsobily výrazná dopravní omezení, se běžný provoz na této rušné spojce mezi Velkým náměstím a třídou ČSA u Adalbertina má obnovit v polovině srpna.

Kopeček z hradeckého Velkého náměstí bude opět průjezdný v polovině srpna

Rekonstrukce inženýrských sítí v ulici V Kopečku v centru Hradce Králové je téměř u konce. Po několika etapách oprav, které způsobily výrazná dopravní omezení, se běžný provoz na této rušné spojce mezi Velkým náměstím a třídou ČSA u Adalbertina má...

Z hradeckého Makra se brzy řidiči dostanou po nové silnici do obchodní zóny Tesco a obráceně. Město už má stavební firmu, která začne komunikaci za více než 8,9 milionu korun včetně daně stavět.

 

Hradecké Tesco a Makro spojí silnice, její stavba právě začíná

Z hradeckého Makra se brzy řidiči dostanou po nové silnici do obchodní zóny Tesco a obráceně. Město už má stavební firmu, která začne komunikaci za více než 8,9 milionu korun včetně daně stavět.

Město Hořice se ocitlo v náročné situaci. Po desítkách let spolehlivé péče manželů Novákových, kteří vedli místní stomatologickou ordinaci, nyní hledají jejich nástupce. Ordinace byla oblíbená a tisíce pacientů oceňovaly jejich odborný přístup. Odchodem Novákových se však mnoho lidí ocitlo bez zubního lékaře a kapacity v regionu jsou omezené.

 

Hořice hledají zubaře. Nabízí služební byt, finanční příspěvek i rekonstrukci stávající ordinace

Město Hořice se ocitlo v náročné situaci. Po desítkách let spolehlivé péče manželů Novákových, kteří vedli místní stomatologickou ordinaci, nyní hledají jejich nástupce. Ordinace byla oblíbená a tisíce pacientů oceňovaly jejich odborný přístup....

Máte nápad na své vlastní téma nebo víte o něčem, čemu by se měla Hradecká Drbna věnovat? Napište nám na sefredaktor@hradeckadrbna.cz

Ohodnoť článek

Foto archiv redakce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

ČERVENEC 2024: Jaká témata Hradecká Drbna sledovala? To nejdůležitější za poslední měsíc  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.