Počasí dnes30 °C, zítra23 °C
Neděle 8. září 2024  |  Svátek má Mariana
Bez reklam

Hradec v roli hostitele světového formátu obstál, tvrdí primátorka. Situaci kolem Sheerana chce město vyhodnotit

Hradec Králové prošel zatěžkávací zkouškou a obstál. Po dvou koncertech Eda Sheerana na letišti je jasné, že se krajská metropole podobných akcí bát nemusí. Hradecká Drbna oslovila primátorku města Pavlínu Springerovou (HDK), aby situaci kolem koncertů zhodnotila. Radnice vše teprve vyhodnotí, ale víkend hodnotí pozitivně. Pozitivní ohlasy přidávají i fanoušci.

ANKETA: Jak Hradec Králové zvládl koncerty Eda Sheerana?

Celkem hlasovalo292 čtenářů

„Když před více než půl rokem Hradec získal jistotu, že se stane jedním z koncertních míst světového turné Eda Sheerana, bylo nám jasné, že před námi stojí nesmírně náročný úkol. V našem městě se podobná akce v novodobé historii nekonala,“ uvedla pro Hradeckou Drbnu primátorka.

Do příprav se zapojilo několik tisíc lidí a desítky organizací. Od města, přes produkční společnost, hradeckých Leteckých služeb, složky IZS, skupiny odborníků na dopravu i samotná radnice.

Podle Primátorky Pavlíny Springerové se bude situace kolem víkendových koncertů Eda Sheerana teprve vyhodnocovat. „Už teď je ale zcela jasné, že Hradec ve zbrusu nové roli hostitele kulturní události světového formátu obstál. A přiznám se, že nám všem spadl velký balvan ze srdce,“ uvedla primátorka.

Podle jejích slov byl průběh celé akce profesionální a bez větších komplikací. „Koncerty světových hvězd by měly být jednou z novinek, díky nimž bych chtěla atmosféru v našem městě dál měnit. Osobně jsem si koncert velice užila a budu ráda, když se podobné akce podaří v Hradci stejně úspěšně opakovat,“ řekla lídryně místního magistrátu.

Koncerty Eda Sheerana vidělo na hradeckém letišti skoro sto tisíc lidí

Dva víkendové koncerty britského zpěváka Eda Sheerana v areálu bývalého královéhradeckého letiště navštívilo celkem téměř 100.000 lidí. První koncert byl v sobotu večer a druhý včera večer.

Situaci kolem koncertů chválili i fanoušci

Situaci kolem koncertů pochvalovala i většina fanoušků. Těch nakonec z celé České republiky dorazilo 91 tisíc.

Chválou fanoušci nešetřili ani na sociálních sítích. „Bez pochyby nejlepší zážitek, který jsem kdy zažila,“ napsala na Facebooku Eliška Toráková. Někteří lidé srovnávali koncerty Eda Sheerana s nedávným Majálesem v Hradci Králové, který se letos poprvé konal právě na letišti.

„Nedělní koncert byl úžasný. Organizace na jedničku. Po Majálesu jsem se tam bála jet, ale tohle se nedá absolutně srovnat. Smekám před pořadateli,“ napsala Lenka Zachovalá.

Někteří návštěvníci si stěžovali na dlouhé fronty u stánků na jídlo a pití. Jiní zase poukazovali na to, že je prostor ve zlepšování při vyjíždění z parkoviště. Po akci se tvořila dlouhá kolona a někteří na výjezd čekali přes dvě hodiny. „Byla jsem na koncertu v sobotu a trvalo nám dvě hodiny, než jsme se vůbec hnuli z parkovacího místa. Na druhou stranu: asi nikdo nemůže čekat, že deset tisíc aut vyjede hned,“ okomentovala pro Hradeckou Drbnu fanynka Martina Adamů.

Akce byla klidná i z pohledu policie. Řešila pouze jednu krádež batohu s věcmi za zhruba 40 tisíc korun a neoprávněné užití dronu v okolí letiště.

Ohodnoť článek

Foto Petr Klapper

Štítky Hradec Králové, Ed Sheeran, koncert, Česko, letiště, Pavlína Springerová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradec v roli hostitele světového formátu obstál, tvrdí primátorka. Situaci kolem Sheerana chce město vyhodnotit  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.