Počasí dnes30 °C, zítra22 °C
Neděle 8. září 2024  |  Svátek má Mariana
Bez reklam

Osmnáct let vězení pro vraha čtrnáctiletého chlapce z Hradce Králové. Dnes o tom rozhodl soud

Krajský soud v Hradci Králové dnes odsoudil třiatřicetiletého Jana Bártu k osmnácti letům vězení za vraždu čtrnáctiletého chlapce. K tragické události došlo v lednu na hlavním vlakovém nádraží v Hradci Králové. Bárta za zločin vraždy čelil hrozbě 15 až 20 let vězení nebo výjimečnému trestu.

Incident se stal 4. ledna kolem 17:25 mezi kolejišti mimo nástupní místa nádraží. Podle obžaloby zaútočil Bárta na chlapce po předchozí hádce s úmyslem ho zabít. K útoku použil kuchyňský nůž s čepelí dlouhou 12,4 centimetru. Chlapci zasadil 25 bodnořezných ran různé intenzity, na místě svým zraněním podlehl.

Obžalovaný a poškozený se znali. Bárta odmítl u soudu vypovídat. V době činu byl nezaměstnaný a žil na ubytovně v Hradci Králové. Do policejního protokolu uvedl, že si na čin nepamatuje. Tvrdil, že trpí schizofrenií a několik let užíval pervitin. Soudní znalci však nezjistili žádnou duševní poruchu ani závislost na drogách. Podle nich nebyl v době činu pod vlivem žádné omamné látky.

Soudní znalec z oboru psychiatrie označil Bártu za impulsivního a sociálně nevyzrálého s velmi nízkým intelektem. Prvky agresivity nebyly zjištěny. „Z psychiatrického hlediska jsem u obžalovaného neshledal žádnou duševní poruchu ani formu závislosti, která by měla vliv na jeho jednání," uvedl znalec.

Policie zadržela Bártu krátce po činu v jeho bydlišti v Hradci Králové. Obžalovaný byl v minulosti odsouzen za jinou trestnou činnost.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pavel Marek | Zdroj ČTK

Štítky Jan Bárta, Hradec Králové, duševní porucha, Krajský soud v Hradci Králové

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Osmnáct let vězení pro vraha čtrnáctiletého chlapce z Hradce Králové. Dnes o tom rozhodl soud  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.