Počasí dnes31 °C, zítra26 °C
Pátek 30. srpna 2024  |  Svátek má Vladěna
Bez reklam

Kopeček z hradeckého Velkého náměstí bude opět průjezdný v polovině srpna

Rekonstrukce inženýrských sítí v ulici V Kopečku v centru Hradce Králové je téměř u konce. Po několika etapách oprav, které způsobily výrazná dopravní omezení, se běžný provoz na této rušné spojce mezi Velkým náměstím a třídou ČSA u Adalbertina má obnovit v polovině srpna.

V Kopečku se dlouho pracovalo na obnově vodovodu a kanalizace. Aktuálně zde společnost Tepelné hospodářství Hradec Králové dokončuje rozšíření sítě dálkových rozvodů tepla. Práce na Svatojánském náměstí a v horní části ulice mají být dokončeny 9. srpna. Provoz by měl být obnoven do běžného režimu krátce poté.

Po dokončení asfaltování Svatojánského náměstí se předpokládá obnovení provozu již 12. srpna. Nicméně ještě řeší problémy s protečením vody do sklepů po deštích a není jasné, zda bude nutná další sanace.

Doposud auta objíždějí ulicemi Karla Tomana a Rokitanského. Stavba rovněž komplikuje pohyb pěších a cyklistů.

Před samotnou rekonstrukcí inženýrských sítí proběhl archeologický výzkum. V dolní části ulice byly objeveny základy Pražské brány, významné části hradeckého městského opevnění, zbourané v 80. letech 19. století.

V horní části ulice objevili archeologové pozůstatky sklepení před secesním Hanušovým domem. Tento nález patrně souvisí s domem, který zde stál před současnou stavbou.

Ohodnoť článek

Foto Hanka Poskočilová

Štítky Velké náměstí, Svatojánské nám., Kopeček, Tepelné hospodářství Hradec Králové, a.s., Karel Toman, České aerolinie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kopeček z hradeckého Velkého náměstí bude opět průjezdný v polovině srpna  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.