Počasí dnes31 °C, zítra26 °C
Pátek 30. srpna 2024  |  Svátek má Vladěna
Bez reklam

Hradecké Tesco a Makro spojí silnice, její stavba právě začíná

Z hradeckého Makra se brzy řidiči dostanou po nové silnici do obchodní zóny Tesco a obráceně. Město už má stavební firmu, která začne komunikaci za více než 8,9 milionu korun včetně daně stavět.

„Po této propojce volají už více než dvacet let obyvatelé okrajové čtvrti Březhrad, kteří nyní musejí do města po čtyřproudé silnici. Výstavbu komunikace tak ocení nejen oni, ale i zákazníci obou obchodních zón. Díky propojení bude možné také výrazně zkrátit trasu linek MHD a cyklisté i chodci budou mít lepší a bezpečnější cestu,“ říká náměstek primátorky pro oblast městských investic Lukáš Řádek. Město řadu let vyjednávalo s majiteli pozemků, ty poslední se podařilo vykoupit v roce 2022.

S výstavbou se oproti předchozímu plánu začíná ještě o něco dříve, poslední harmonogram totiž počítal s projektovou dokumentací v tomto roce a zahájením stavby v roce příštím. „Výraznou úsporu přineslo mimo jiné i samotné výběrové řízení, ve kterém se podařilo vysoutěžit cenu přibližně o 40 % nižší oproti původnímu předpokladu,“ doplňuje náměstek Řádek.

Ohodnoť článek

Foto Hanka Poskočilová

Štítky Makro, Tesco, silnice, Hradec Králové, doprava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Miloš Plaček

Dobrý den, jedna z dobrých zpráv..., ale ještě by mne zajímalo, kdy se propojí cesta od servisu Autoprimu (ul. Na Rybárně) k Tescu aspoň pro cyklisty a zmizí ty zákazové otravné cedule? Víte, či tušíte? Děkuji.

Pondělí, 22. července 2024, 22:39Odpovědět

Hradecké Tesco a Makro spojí silnice, její stavba právě začíná  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.