Počasí dnes25 °C, zítra29 °C
Úterý 27. srpna 2024  |  Svátek má Otakar
Bez reklam

Hořice hledají zubaře. Nabízí služební byt, finanční příspěvek i rekonstrukci stávající ordinace

Město Hořice se ocitlo v náročné situaci. Po desítkách let spolehlivé péče manželů Novákových, kteří vedli místní stomatologickou ordinaci, nyní hledají jejich nástupce. Ordinace byla oblíbená a tisíce pacientů oceňovaly jejich odborný přístup. Odchodem Novákových se však mnoho lidí ocitlo bez zubního lékaře a kapacity v regionu jsou omezené.

Hořice proto vypsaly výběrové řízení na pronájem uvolněné ordinace na místní poliklinice. Město nabízí zkolaudované prostory, které jsou připravené k okamžitému použití. Zájemci mohou navíc počítat s možností stavebních úprav a modernizace dle vlastních požadavků, což město zaplatí ze svého rozpočtu. K tomu je k dispozici i zajímavý jednorázový provozní příspěvek a případně městský byt.

Podmínkou je provozování zubní ordinace minimálně po dobu pěti let, s cílem zajistit péči místním občanům. „Je pro nás klíčové, aby naši občané měli dostupnou stomatologickou péči. Jsme připraveni novému lékaři poskytnout maximální podporu,“ uvedla na webu města místostarostka města Hořice Jana Bouzková.

Nedostatek zubařů není problémem pouze Hořic. Královéhradecký kraj dlouhodobě bojuje s nedostatečnou dostupností stomatologické péče, zvláště v menších městech a venkovských oblastech. Mnoho lékařů odchází do důchodu a noví absolventi často nemají zájem pracovat v těchto lokalitách. To vede k delším čekacím dobám a nutnosti cestovat za péčí do větších měst.

Oblastní zdravotní rada a místní samosprávy hledají řešení této situace. Jedním z návrhů je zvýšení financování pro zubní kliniky, které by mohlo přilákat nové lékaře. Další možností je spolupráce s vysokými školami, aby studenti viděli výhody práce v regionu.

Pro místní občany je důležité využít možnosti konzultace se zdravotními pojišťovnami, které mají povinnost pomoci najít dostupnou stomatologickou péči. Nejbližší zubní ordinace se nacházejí například v Lázních Bělohrad, Nové Pace, Jičíně, Nechanicích nebo Hradci Králové, i když většina z nich má plné kapacity.

Hořice doufají, že nové podmínky přilákají kvalitního zubaře, který se stane důstojným nástupcem manželů Novákových a zajistí obyvatelům potřebnou péči.

 

Ohodnoť článek

Foto MUDK

Štítky Hořice, zubní lékař, Královéhradecký kraj, rekonstrukce, lékař

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hořice hledají zubaře. Nabízí služební byt, finanční příspěvek i rekonstrukci stávající ordinace  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.