Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Dětské dny, festival nového cirkusu i zahájení lázeňské sezony. Kam v hradeckém kraji vyrazit?

Ačkoliv už máme dětský den za sebou, Královéhradecký kraj nabídne hned několik akcí, které jsou zaměřené na děti. Během víkendu je čeká například pohádková cesta nebo zábavné odpoledne. Dospěláky potěší festival nového cirkusu nebo lákavé hudební vystoupení na zahájení letní sezony v Janských Lázních. Hradecká Drbna přináší přehled nejzajímavějších akcí v Královéhradeckém kraji.

Cirk-UFF v Trutnově  

Ještě během dneška a také víkendu pokračuje Mezinárodní festival nového cirkusu Cirk-UFF v Trutnově. Ten se koná v samotném centru Uffo, v jeho okolí, šapito a v ulicích města. Ještě dnes je na programu například Loudavý klaun hledající smysl v přehlceném světě umělecké skupiny Atlas.  

Cirk-UFF je mezinárodní festival nového cirkusu, jehož první ročník proběhl v roce 2011. Cílem je každoročně přivést do Trutnova to nejlepší z českého prostředí a předvést i progresivní zahraniční soubory, které určují směr vývoje současného cirkusu a pouličního umění. 

Hradec Králové a Vrchlabí nabídnou program pro děti  

Den dětí už sice byl, ale Hradec Králové nabízí další zábavný program. Na trase kouzelným lesem se děti zastaví na osmi stanovištích, kde na ně budou číhat dvě až tři pohádkové bytosti. Celá trasa měří zhruba dva kilometry a začíná od zastávky MHD Hájovna.  

Dětský den na děti čeká i ve Vrchlabí na fotbalovém stadionu Vejsplachy. Od jedné hodiny se mohou nejmenší návštěvníci těšit na ukázky hasičské techniky, pěnovou show, zábavné hry, vystoupení taneční skupiny TS Oliver nebo skákací hrad. Celou akcí vás provede šéfredaktor Hradecké Drbny Petr Roubíček.  

Teploty se o víkendu vyšplhají vysoko. Počasí pokazí dešťové přeháňky

Právě dnešek je pravděpodobně nejpovedenějším dnem týdne. Alespoň co se počasí týče. Vysoké teploty vydrží i během víkendu. Naměříme až 27 stupňů. Během soboty a neděle se však mohou objevit dešťové přeháňky a ojediněle i bouřky.

Janské Lázně zahajují lázeňskou sezonu 

V sobotu zahájí Janské Lázně letošní sezonu. Celodenní akce nabídne bohatý program plný známých jmen. Na hlavním podiu v areálu lázní vystoupí například kapela Slza nebo zpěvačka Lenny. Na malém podiu se vystřídají Doninika & Band, Blues Menu a Blue Cimbál. Letošní ročník zahájení lázeňské sezóny se ponese v duchu česko-polského lázeňství. 

Muzejní noc v Galerii moderního umění v Hradci Králové 

Ještě dnes večer pro své návštěvníky připravila program Galerie moderního umění na Velkém náměstí v Hradci Králové. Večerní prohlídka expozic začne v sedm večer ve foye galerie. Další části nabídnou například performance Miloše Šejna a Davida Helána nebo komentované prohlídky krátkodobých výstav.  

Hrádek u Nechanic zve na komentované prohlídky  

Ještě dnes odpoledne nabídne Hrádek u Nechanic komentované prohlídky s nahlédnutím do běžně nepřístupných prostor. Návštěvníci si prohlédnou jízdárnu, sklepení, zázemí zámku nebo například divadlo. Za příznivého počasí bude prohlídka ukončena v zámeckých zahradách. Začátky prohlídek jsou v 17:00 a 17:30. 

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto István Mihály | Pixabay | Zdroj Cirk-UFF.cz, Kudy z nudy, město Vrchlabí

Štítky víkend, tip, výlet, kultura, Královéhradecký, kraj, kam vyrazit, Hradec Králové, Vrchlabí, muzeum, den, dětí, festival, Královéhradecký kraj, nový cirkus, Janské Lázně, Drbna.cz, Trutnov, Uffo, hudební vystoupení, David Helán, Muzejní noc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dětské dny, festival nového cirkusu i zahájení lázeňské sezony. Kam v hradeckém kraji vyrazit?  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.