Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Deštné v Orlických horách zahájilo lyžařskou sezonu

Deštné v Orlických horách, které je největším zimním střediskem Orlických hor v Královéhradeckém kraji, dnes ráno zahájilo sezonu. V provozu je čtyřsedačková lanovka s modrou sjezdovkou v areálu Marta II. Od pátku chtějí vlekaři v Deštném spustit dvousedačkovou lanovku a otevřít červenou sjezdovku.

"Na modré sjezdovce Marta leží 80 až 100 centimetrů sněhu, z toho je asi pětina přírodního. Na červené sjezdovce máme asi půl metru sněhu. Provoz bude denně od 08:30 do 16:00," řekl vedoucí střediska Petr Prouza.

V Orlických horách jako první sezonu v sobotu 4. prosince zahájil areál Šerlišský Mlýn. V Říčkách v Orlických horách lanovku spustili 8. prosince a v Olešnici v Orlických horách se lyžovalo u uplynulém víkendu a trvale se začne v sobotu 18. prosince.

Lyžařská sezona v Královéhradeckém kraji začala 3. prosince, kdy otevřel areál Černá hora u Janských Lázní v Krkonoších. Nyní se v Krkonoších ještě lyžuje ve Špindlerově Mlýně, Peci pod Sněžkou, v Malé Úpě a v Mladých Bukách.

Podmínkou k nákupu skipasů u dospělých lidí, pokud nemají zdravotní výjimku nebo nejsou v procesu očkování, je nadále předložení potvrzení o očkování proti covidu-19 nebo doklad o prodělání nákazy v uplynulých 180 dnech. Negativní test na koronavirus nestačí.

Ohodnoť článek

Štítky ČR, rekreace, počasí, hory, Orlické hory, Deštné, lyžování, sníh, sjezdovka, lanovka, Marta II, zima, Deštné v Orlických horách, lanová dráha, Královéhradecký kraj, Petr Prouza, Krkonoše, Říčka (přítok Litavy), Olešnice v Orlických horách, Janské Lázně, Č

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Deštné v Orlických horách zahájilo lyžařskou sezonu  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.