Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Dívka nepřežila otravu plynem ve Dvoře Králové nad Labem

, aktualizováno 9. března 2023, 10:50

Policie se zabývá případem otravy ženy a dvou dětí ve Dvoře Králové nad Labem na Trutnovsku zřejmě nebezpečným oxidem uhelnatým. Jedno z dětí na místě zemřelo. Šlo o členy jedné rodiny, vyplynulo z dnešních informací zdravotních záchranářů, policie a hasičů. Na případ upozornila televize CNN Prima News.

Podle mluvčího Zdravotnické záchranné služby (ZZS) Královéhradeckého kraje Ivo Nováka případ oznámil ve středu večer na tísňovou linku 155 příbuzný ženy a dvou dětí. "Na místě jsme zjistili, že velmi pravděpodobně došlo k otravě oxidem uhelnatým. Všechny tři osoby měly poruchu vědomí. Poskytli jsme jim potřebnou léčbu, její součástí bylo i napojení na umělou plicní ventilaci. Dospělou ženu ve věku 41 let a jedno nezletilé dítě jsme po příslušné léčbě transportovali do Fakultní nemocnice v Hradci Králové. Jedno z dětí bohužel na místě zemřelo," řekl dnes Novák.

Hasiči po příjezdu do bytu v Husově ulici, kde se trojice otrávila, naměřili zvýšenou hodnotu oxidu uhelnatého. "Jeli jsme tam na výzvu ZZS, bylo nám to ohlášeno s podezřením na otravu oxidem uhelnatým. Zapojili jsme se do poskytování první pomoci třem osobám," řekla ČTK mluvčí krajských hasičů Martina Götzová.

Případem se zabývá policie. "Ve středu po 19:00 jsme přijali oznámení o nálezu tří osob v bezvědomí, šlo o jednoho dospělého a dvě děti. Je tam podezření na únik nebezpečných látek. Jedno dítě zemřelo," řekla dnes policejní mluvčí Iva Kormošová. Zástupci krajské policie dnes také řekli, že s ohledem na věk zemřelé osoby se nyní k věci nebudou blíže vyjadřovat.

Každoročně je v Česku zaznamenáno několik otrav oxidem uhelnatým, který je produktem nedokonalého spalování. Nejčastější příčinou úniku v domácnostech jsou netěsnosti plynových kotlů. Otrava však může snadno nastat i tehdy, pokud není v pořádku odvod spalin z topidla nebo je zanesený komín.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Lukáš Müller

Štítky tragédie, dítě, plyn, otrava, Dvůr Králové, policie, krimi, úmrtí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dívka nepřežila otravu plynem ve Dvoře Králové nad Labem  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.