Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

S prvním sněhem se v Hořicích objevili i driftaři. Ničí obrubníky i dopravní značky

Městská policie v Hořicích řeší neukázněné řidiče, kteří využívají první sněhové pokrývky. Se svými auty jezdí na vrch Gothard, kde následně driftují. V řadě případů zničí obrubníky nebo dokonce dopravní značky. Ne vždycky se jejich kousek obejde bez ťukance. Na jejich chování se teď zaměří místní městská policie.

„Ve většině případů to jsou mladíci, kterým ještě nezaschlo razítko v řidičském průkazu a myslí si, jak skvělými řidiči při smycích a driftování jsou a v podstatě si pletou parkoviště s polygonem,“ uvedl na webu města vrchní komisař městské policie Stanislav Nosek. Podle jeho vyjádření je to každoroční problém.  

Řidiči svou bezohlednou jízdou ničí obrubníky, zámkovou dlažbu, stojany na odpadkové koše, lampy pouličního osvětlení nebo dopravní značky. Kromě toho i keře a další zeleň, která je pod vrstvou sněhu.  

Tato situace se naposledy stala v minulém týdnu. Řidič nezvládl svou jízdu, porazil dopravní značku parkoviště a z místa ujel. „Po vyhodnocení kamerového záznamu strážník Městské policie Hořice zjistil registrační značku motorového vozidla, byl zjištěn pachatel a poškozené vozidlo bylo nalezeno v jedné z hořických ulic,“ uvedl Nosek. Celá věc nakonec skončila v řešení státní policie.  

Konkrétně v tomto případě hrozí řidiči až sedm trestných bodů, pokuta, a dokonce i zabavení řidičského průkazu na dobu šesti let.  

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto MP Hořice

Štítky Hořice, řidič, doprav, drift, zima, sníh, Jičínsko, přestupek, nehoda, městská, policie, strážník

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

S prvním sněhem se v Hořicích objevili i driftaři. Ničí obrubníky i dopravní značky  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.