Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Ve vánočním se Hradec Králové představí o prvním adventu. Bude mít dva stromy

Vánoční výzdoba v Hradci Králové je připravena a naistalována. Chybí už jen dva vánoční stromy, které ozdobí Masarykovo a Velké náměstí. Ty na své místo dopraví technické služby 22. listopadu. Výzdoba i oba stromy se poprvé rozsvítí na první adventní neděli 27. listopadu.

Jako první se bude strom na převážet strom na Velké náměstí. Ten pochází z hradeckých lesů. „Pro letošní rok jsme zvolili smrk ztepilý, který dosahuje výšky přibližně patnácti metrů. Půjde tak stejně jako v loňském roce o jeden z největších stromů, který je technicky možné na Velké náměstí umístit,“ uvedl ředitel technických služeb Daniel Jeřábek. I na Masarykově náměstí bude mít Hradec Králové smrk. Půjde o 17 metrů vysoký kus od soukromého dárce ze Smiřic.  

Technické služby upozorňují na možné komplikace v dopravě. Jedním dechem dodávají, že pokud bude nějaké ze zaparkovaných aut překážet, nechají ho odtáhnout. O zákazu parkování na konkrétních místech upozorní dopravní značky.  

Slavnostní rozsvěcení vánočního stromu v Hradci Králové bude na Velkém náměstí v neděli 27. listopadu. Oficiální program začne v 16:00. „Pro letošní rok jsme zvolili smrk ztepilý, který dosahuje výšky přibližně patnácti metrů. Půjde tak stejně jako v loňském roce o jeden z největších stromů, který je technicky možné na Velké náměstí umístit,“ uvedla ve zprávě mluvčí radnice Kateřina Rohlíčková. Samotné vánoční trhy začnou 9. prosince.  

Na první adventní neděli se rozsvítí i veškeré vánoční osvětlení v Hradci Králové. Letos je v krajské metropoli celkem 148 různých motivů. Pracovníci technických služeb zároveň ozdobili i 33 vzrostlých stromů. Celkově vyjde letos provoz a instalace vánočního osvětlení na zhruba jeden milion korun. 

Své vánoční stromy už mají i další města v Královéhradeckém kraji. Například vánoční strom do centra Trutnova přivezli v pátek dopoledne. V minulém týdnu se instaloval i na náměstí v Jaroměři. Řada měst ozdobí i své stálice. Stále stejný vánoční strom mají například v Nové Pace na Jičínsku. 

Ohodnoť článek

Foto Zdeněk Puš | MMHK

Štítky Vánoce, Hradec Králové, výzdoba, strom, advent, světélka, vánoční, trh, atmosféra, zima, vánoční stromek, Velké náměstí, Smiřice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ve vánočním se Hradec Králové představí o prvním adventu. Bude mít dva stromy  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.