Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Během cvičného pátrání bylo třeba zahájit skutečné. V lese se ztratila houbařka

Policisté z Královéhradeckého kraje a Polska uspořádali společné cvičení. Předem daný scénář popisoval pohřešovanou osobu kolem státní hranice v Orlických horách. Během cvičení však přišla skutečná výzva. Kousek od Potštejna se při sběru hub ztratila žena.

„Společné cvičení mělo prověřit praktickou činnost hlídek, řídících štábů, společného česko-polského pracoviště Kudowa Zdrój a operačních středisek policejních sborů České a Polské republiky při organizování přeshraničního pátrání po pohřešované osobě ohrožené na životě a zdraví ve volném přírodním horském terénu,“ uvedla na webu policie mluvčí Lucie Konečná.  

Konkrétní scénář mluvil o polském turistovi, který se nevrátil z výletu do hotelu v Zielenci. Dvě desítky policistů a deset služebních psů začalo pátrat na české straně hranice kolem Olešnice v Orlických horách.  

V tu chvíli operační důstojník obdržel informaci, že se u Potštejna ztratila houbařka. V tu chvíli se cvičení přetavilo ve skutečnou akci. Díky rychlé spolupráci policejních hlídek se jí nakonec podařilo najít po 30 minutách.   

„Cvičení velmi dobře prověřilo možnosti vzájemné komunikace a koordinace společného postupu zúčastněných složek. Úkolem bylo odhalit případná slabá místa, na kterých je potřeba zapracovat,“ dodala Konečná.  

Ohodnoť článek

Foto Policie ČR

Štítky pátrání, cvičení, příhraničí, Rychnovsko, Orlické, hory, Polsko, policie, Potštejn, Královéhradecký kraj, Orlické hory, Lucie Konečná, Olešnice v Orlických horách

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Během cvičného pátrání bylo třeba zahájit skutečné. V lese se ztratila houbařka  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.