Počasí dnes22 °C, zítra19 °C
Neděle 5. května 2024  |  Svátek má Klaudie
Bez reklam

Vrah, který podpálil dům v Plotištích nad Labem připravoval další vraždu, tvrdí policie

Policie rozšířila stíhání pětadvacetiletého muže z Hradce Králové. Podle vyšetřování měl připravovat další vraždu. Z té první ho vyšetřovatelé obvinili v minulém roce. V případě odsouzení muži hrozí 15 až 20 let vězení nebo výjimečný trest.

„Díky vyšetřování policie zjistila, že se měl pokusit vylákat k hradeckému Lesnímu hřbitovu partnera své bývalé přítelkyně. Toho chtěl na místě přepadnout a zabít,“ uvedla na webu policie mluvčí Iva Kormošová.

O případu první vraždy policie informovala v říjnu loňského roku. Obviněný v Plotištích nad Labem podpálil rodinný dům. Moc dobře věděl, že se v něm nachází minimálně jeden člověk. Svědka se pak pokusil ubodat u slepého ramene Labe.

„Kriminalisté muži kladou za vinu, že v sobotu 30. září vylákal v nočních hodinách ke slepému rameni Labe pod záminkou finančního vyrovnání svědka své trestné činnosti,“ uvedla Kormošová. Tam dvaadvacetiletého mladíka donutil, aby si svlékl šaty. Následně ho pořezal a pobodal. I přesto se zraněnému muži podařilo z místa utéct. 

Na svém útěku narazil na náhodné kolemjdoucí, kteří mu poskytli pomoc. Policisté útočníka zdrželi zhruba hodinu po incidentu na adrese jeho trvalého bydliště. 

Zatčený vrah už byl v minulosti třikrát trestně stíhaný za násilné chování. Brány vězení naposledy opustil v únoru roku 2022. A to se čtyřletou podmínkou. V současné době mu hrozí 15 až 20 let nebo výjimečný trest. 

Ohodnoť článek

Foto Policie ČR

Štítky policie, Plotiště nad Labem, vražda, Hradec Králové, Labe

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vrah, který podpálil dům v Plotištích nad Labem připravoval další vraždu, tvrdí policie  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.