Počasí dnes20 °C, zítra18 °C
Neděle 5. května 2024  |  Svátek má Klaudie
Bez reklam

Koupání na hradecké Flošně podraží, je to reakce na vyšší náklady na provoz

Vstupné na letní koupaliště Flošna v Hradci Králové v letošní sezoně zdraží v průměru o 13 procent. U jednotlivých druhů vstupného to bude znamenat nárůst o 15 až 20 korun. Důvodem zdražení je růst nákladů asi o pětinu, zejména u energií, vody, stočného a tepla.

Například celodenní vstupné pro dospělého placené hotově zdraží o 20 korun na 210 korun. Ceny vstupného město zvyšovalo i loni. V sezoně 2022 celodenní vstupné dospělého přišlo na 170 korun.

Koupaliště sezonu nejčastěji zahajuje v květnu, obvykle jako první v Královéhradeckém kraji. Končí ji jako poslední v září. Nejdelší sezonu koupališti umožňuje vyhřívání vody v bazénech. Loni koupaliště navštívilo nadprůměrných více než 93.000 lidí.

Radnice pro letošní sezonu zatím zrušila noční koupání a z ceníku jej vyškrtla. Důvodem je podle Vrbického nevhodné chování návštěvníků nočního koupání. V případě obnovení nočního koupání, a to zřejmě za dohledu bezpečnostní služby, bude podle Vrbického nutné zvážit ekonomiku takového provozu.

Výhodnější ceny zůstanou u vstupného, které návštěvníci zaplatí takzvanými čipovými hodinkami. Celodenní vstupné pro dospělého při této platbě zdraží o 15 korun na 180 korun. Vstup pro školáky, studenty a seniory při hotovostní platbě zdraží o 20 korun na 170 korun, při platbě čipovými hodinkami ze 125 na 140 korun. Zlevněné vstupné pro všechny kategorie bude i nadále po 16:00.

Zdraží i hodinové a dvouhodinové vstupné, které lze platit jen čipovými hodinkami. Například jedna hodina plavání vyjde dospělého na 72 korun a dvě hodiny na 118 korun místo dosavadních 64 a 107 korun. Vstupné vedlejší sezony, které je jednotné, zdraží při platbě čipovými hodinkami ze 70 na 80 korun a při platbě v hotovosti ze 100 na 110 korun.

Vstup dětí do 120 centimetrů výšky zdarma zůstane zachován. Rodiny minimálně se dvěma dospělými a jedním platícím dítětem budou mít nadále desetiprocentní slevu na vstupné. Parkování před areálem koupaliště je zdarma.

Koupaliště Flošna v sezoně nabízí padesátimetrový plavecký bazén, relaxační bazén s divokou řekou a s masážními lehátky, dětský bazén s minitobogany a dva velké tobogany, z toho jeden dušový, které obtéká líná řeka. Jedním z lákadel je adrenalinová skluzavka Jump. Atrakce jsou v ceně vstupného.

Hodnocení článku je 54 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto SNHK

Štítky Flošna, vstupné, Hradec Králové, bazén

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Koupání na hradecké Flošně podraží, je to reakce na vyšší náklady na provoz  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.