Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Na průtahu Trutnovem ŘSD postaví kruháč. Práce omezí dopravu

Křižovatka ulic Pražská, Žižkova a Úpická v Trutnově se dočká nového kruhového objezdu. Současná křižovatka je nebezpečná jak pro řidiče, tak pro chodce, kteří přecházejí ulice v její blízkosti. S rekonstrukcí se začne v pondělí 4. dubna. Práce má na starosti Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD).

„ŘSD kromě okružní křižovatky chystá vybudovat také dva nové ostrůvky na přechodech pro chodce v okolí mateřské školy v ul. Na Struze, které by měly zvýšit bezpečnost chodců při přecházení frekventované páteřní komunikace,“ říká David Jelínek z odboru rozvoje města.   

Stavba nové okružní křižovatky bude trvat do prosince letošního roku. Do té doby musí řidič počítat s omezením. Od křižovatky Královédvorská po ulici Růžová bude provoz veden pouze jedním směrem. A to směrem od Hradce Králové do Trutnova. To znamená, že řidiči jedoucí ze Starého Rokytníku budou moci odbočit pouze vpravo.  

„Výjimku v průjezdu budou mít pouze některé linkové autobusy a MHD v pracovní dny od 5:00 do 19:00, kdy jim bude umožněn průjezd křižovatkou i v opačném směru při současném řízení provozu pracovníky stavby,“ dodala mluvčí radnice v Trutnově Michaela Dědková. Objízdná trasa pro směr z Trutnova povede přes Úpské nábřeží a ul. Československé armády. 

Část ulice Žižkova po křižovatku s ulicí Palackého bude uzavřena po celou dobu stavby. Objízdná trasa vede po Úpském nábřeží, dále ulicemi Československé armády, Žižkova a Husitská. Průjezd vozidel integrovaného záchranného systému bude zachován. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto město Trutnov

Štítky Trutnov, rekonstrukce, doprava, kruhový, objezd, Pražská, Žižkova a Úpická, omezení, komplikace, ŘSD, Ředitelství silnic a dálnic, kruhový objezd, Československá armáda, Hradec Králové, Starý Rokytník

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na průtahu Trutnovem ŘSD postaví kruháč. Práce omezí dopravu  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.