Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Z domova seniorů ve Dvoře Králové se na čas musí vystěhovat část klientů. Budovu čeká rekonstrukce

Na začátku příštího roku je v plánu velká rekonstrukce koupelen v Domově důchodců Dvůr Králové nad Labem. Kvůli pracím se dočasně musí přestěhovat 27 klientů. S jejich přesunutím by se mělo začít během posledního lednového týdne.

Podle vedení Královéhradeckého kraje, který domov spravuje, je rekonstrukce nevyhnutelná. Prasklé potrubí napáchalo veliké škody, které je třeba opravit. Rekonstrukce bude probíhat ve třech etapách. Za rekonstrukci koupelen ve dvorském domově kraj zaplatí přes 19 milionů korun včetně DPH. Během stavebních prací dělníci kompletně vymění rozvody a stěny koupelen obloží velkoformátovými dlaždicemi.  

Část klientů se proto na čas přestěhuje do soukromého zařízení Vividus East ve Dvoře Králové, se kterým se kraj dohodl na podmínkách podnájmu. 

„Mimořádná událost nás nutí přistoupit k mimořádnému řešení. Se společností Vividus East jsme se proto domluvili na dočasném podnájmu dosud nevyužívané části jejich budovy, kam se přestěhuje 27 klientů našeho domova. Prioritou je zajistit našim klientům důstojné a bezpečné zázemí, a to Vividus East nabízí. Navíc budou ve stejném městě a postarají se o ně ošetřovatelé a ošetřovatelky, které znají,“ uvedla náměstkyně Martina Berdychová (Východočeši). 

Hejtmanství počítá s tím, že rekonstrukce všech tří etap potrvá rok. Kraj tak bude muset společnosti Vividus East zaplatit náklady spojené s ubytováním klientů. Jde o vybavení, stravu, energii i odpadové hospodářství. To vše za celkem 16 milionů korun.  

„Z důvodu nečekané havárie, která odhalila špatně provedenou technologii potrubí před více jak 20 lety, jsme ale nuceni jednat rychle. Na začátku příštího roku by měly začít stavební práce a my do té doby potřebujeme zajistit alternativní zázemí pro naše klienty,“ obhajuje rozhodnutí Berdychová.  

Ve hře bylo i stěhování do internátů, nemocnic nebo jiných pobytových služeb. Kraj však nikde nenašel dostatečně vybavené zázemí. Většina těchto zařízení si totiž nechává rezervy kvůli pandemii COVID-19. 

„Jménem celého domova chci kraji poděkovat za výběr této varianty. Díky ní neklesne kvalita ani rozsah poskytované péče a naši klienti budou navíc nadále v kontaktu s jim známými zaměstnanci a ošetřovateli domova. Lidé, o které se v našem domově staráme, si zaslouží co nejdůstojnější zázemí odpovídající jejich potřebám,“ řekla ředitelka Domova důchodců Dvůr Králové nad Labem Ludmila Lorencová

Domov důchodců Dvůr Králové nad Labem má kapacitu 80 lůžek. K pokojům klientů patří 40 koupelen, další čtyři jsou společné. Zařízení nabízí pobytové sociální služby pro seniory. 

Ohodnoť článek

Foto Domov důchodců Dvůr Králové nad Labem | Zdroj s využitím tiskové zprávy

Štítky Dvůr Králové, domov, senior, stěhování, rekonstrukce, dočasné, Vividus East, sociální, služba, Královéhradecký kraj, Dvůr Králové nad Labem, koupelna, Martina Berdychová, Východočeši

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zatím zde nejsou vloženy žádné komentáře.

Z domova seniorů ve Dvoře Králové se na čas musí vystěhovat část klientů. Budovu čeká rekonstrukce  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.