Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

U Safari Parku ve Dvoře Králové by mohlo vzniknout očkovací místo pro neregistrované

V současné době je v Královéhradeckém kraji 11 očkovacích míst. 10 z nich mohou navštívit lidé bez registrace do centrálního očkovacího systému. Další by mohlo nově vzniknout přímo na parkovišti před Safari Parkem ve Dvoře Králové nad Labem. O jeho zprovoznění uvažuje společnost Vividus East.

„Můžu vám potvrdit, že o tom uvažujeme. V tuto chvíli se o tom jedná,“ řekl jednatel společnosti Vividus East Michal Karadzos. Další informace ale odmítl dodat. Pravdou však je, že očkovací stánek je u zoologické zahrady připravený.  

Bez nutnosti registrace v Královéhradeckém kraji očkují všechny krajské nemocnice. Fakultní nemocnice Hradec Králové zřídila pro tyto zájemce samostatné pracoviště v Obchodním centru Atrium. Očkovací místa přímo v areálu otevřela neregistrovaným lidem pouze na jeden víkend.  

Zájem o očkování v Královéhradeckém kraji postupně klesá. Nejméně naočkovaných má v současnosti Novopacko a Vrchlabsko. Naopak největší proočkovanost je v Hradci Králové a na Náchodsku. Královéhradecký kraj připravuje pro méně naočkované regiony možnost mobilních týmů. 

Od nového roku bylo v Královéhradeckém kraji vykázáno 573 720 očkování. Obě dávky vakcíny má zhruba 270 tisíc lidí. To odpovídá polovině obyvatel regionu. Nejvíce naočkovaných je seniorů, naopak nejméně lidí do 30 let. Zajímavostí je, že se nechává očkovat více žen.  

Ohodnoť článek

Foto ZHKHK

Štítky očkování, Dvůr Králové, zoo, Safari Park, Královéhradecký, kraj, registrace, úvaha, Vividus East, ZOO Dvůr Králové, Dvůr Králové nad Labem, Královéhradecký kraj, Fakultní nemocnice Hradec Králové, Hradec Králové, okres Náchod

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

U Safari Parku ve Dvoře Králové by mohlo vzniknout očkovací místo pro neregistrované  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.