Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Zbožné přání se vyplnilo. Trasu z Hradce Králové do Náchoda projedou řidiči bez zdržení

Silnice I/33 je v Královéhradeckém kraji nechvalně proslavená jako trasa, na které řidiči nabírají nemalé zpoždění. Jde přitom o hlavní tah z krajské metropole do Polska, Trutnova i Krkonoš. Posledních několik týdnů museli řidiči jezdit u Lochenic kyvadlově. Chvílemi to znamenalo i půlhodinové čekání v koloně. Od pondělí se konečně jezdí bez omezení.

Ředitelství silnic a dálnic mělo původní termín dokončení stihnout už před týdnem. Kvůli počasí práce skončila až nyní. V těchto dnech je tak silnice I/33 z Hradce Králové až na hranice s Polskem průjezdná bez komplikací. Řidiči však musí počítat s omezením na některých křižovatkách.

Kvůli stavbě nové dálnice D11, která vede souběžně se silnicí první třídy, neodbočí řidiči například z Holohlav na Habřinu. Na stejnou komplikaci narazí lidé i v obci Trotina. Odtud není možné odbočit do Sendražic.

I/33 – silnice vážných dopravních nehod

Na silnici I/33 z Hradce Králové do Jaroměře dochází velice často k vážným a tragickým dopravním nehodám. Jedna z posledních takových nehod se stala na konci května mezi Černožicemi a Jaroměří. Při čelním střetu dvou osobních aut zemřeli tři lidé.

Na místě zemřel sedmadvacetiletý řidič bavoráku a z protijedoucího auta pak čtyřicetiletý řidič i jeho třicetiletá spolujezdkyně. Kromě tří obětí na životech, které si nehoda vyžádala, bylo velmi vážně zraněno i nezletilé dítě. „Bylo převezeno vrtulníkem do Fakultní nemocnice v Hradci Králové," řekl mluvčí Zdravotnické záchranné služby Královéhradeckého Ivo Novák. Na místě zasahovala i profesionální jednotka hasičů z Jaroměře.

Za květnovou tragickou nehodu u Černožic mohl řidič BMW. Vyšetřovatel případ odložil

V těchto dnech byl policejním vyšetřovatelem ukončen případ, který se stal poslední květnový den u Černožic na Hradecku. Tehdy se tu srazila 2 osobní auta. Při nehodě zemřeli 3 lidé. Vyšetřování této nehody bylo odloženo. Způsobil ji řidič BMW,...

Na začátku roku přímo v obci Lochenice došlo na silnici I/33 k další vážné dopravní nehodě. Tenkrát se zde srazilo pět aut, čtyři lidé skončili v nemocnici.

Podle policie je spojnice mezi krajskou metropolí a Náchodem přetížená, denně tudy projede několik tisíc aut. Situaci částečně zlepší až nová dálnice D11, která vede hned vedle původní trasy. Kopírovat ji má až na hranice s Polskem.

Nové komplikace na řidiče čekají v centru Hradce

Od dnešního dne provádí Ředitelství silnic a dálnic opravu horkovodu na městském okruhu v Hradci Králové. Na komplikace narazí řidiči v ulicích M. D. Retiggové na silnici I/35 a ul. Resslova a Pilňáčkova na silnici I/31. „Z důvodu havárie horkovodu a hrozícího propadu je ve zmíněném úseku zapotřebí provést výměnu potrubí. Dopravní omezení zde potrvá do 13. listopadu,“ řekla mluvčí ŘSD Kristýna Korenčiková.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Lukáš Dvořák

Štítky I/33, Hradec Králové, Jaroměř, Náchod, silnice, doprava, rekonstrukce, komplikace, nehody, okruh, ŘSD, oprava, kyvadlově, provoz, Polsko, Královéhradecký kraj, Ředitelství silnic a dálnic, Krkonoše, Trutnov, havárie

Zbožné přání se vyplnilo. Trasu z Hradce Králové do Náchoda projedou řidiči bez zdržení  |  Náchodsko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.