Počasí dnes23 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Dnes v noci se hradeckým krajem prožene silný vítr. Může dosahovat rychlosti až 90 kilometrů v hodině

Český hydrometeorologický ústav vydal varování před silným větrem, který se Královéhradeckým krajem prožene dnes večer a také přes noc. První stupeň nebezpečí platí pro celé území našeho regionu. V maximech může dosahovat rychlosti až 90 kilometrů v hodině.

„Před a na studené frontě, která bude přes naše území postupovat od severu v noci ze čtvrtka na pátek, bude zesilovat jihozápadní až západní vítr na čerstvý,“ uvádí na svém webu meteorologové. V nižších polohách mohou mít jeho nárazy rychlost až 70 kilometrů v hodině. Na hřebenech hor dokonce 90 kilometrů v hodině. 

 

Upozornění meteorologů před silným větrem platí od dnešních 18:00 do pátečních 6:00 pro celý Královéhradecký kraj. Lidem v regionech, kde bude větrno, doporučují meteorologové při pohybu venku a při jízdě autem opatrnost. 

Ještě dnes bude v Královéhradeckém kraji převážně oblačno nebo zataženo. Jasná obloha se objeví jen ojediněle. Postupně se budou přidávat přeháňky a ve vyšších polohách dokonce sněžení. Nejvyšší denní teploty se dostanou mezi tři až šest stupňů v plusu.  

S oteplením nelze počítat ani v nadcházejících dnech. „V neděli bychom se mohli v nížinách dokonce dočkat denních maxim, které se nedostanou nad nula stupňů," uvedli meteorologové na Facebooku.  

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZS Královéhradeckého kraje

Štítky Královéhradecký kraj, vichřice, varování, meteorologové, ČHMU, výstraha, zima, rychlost, předpověď

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dnes v noci se hradeckým krajem prožene silný vítr. Může dosahovat rychlosti až 90 kilometrů v hodině  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.