Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

V Hradci Králové vznikne zázemí pro lidi s mentálním postižením. Má je připravit na budoucí život

V krajské metropoli má vzniknout nová pobytová služba pro klienty s mentálním postižením. Jejím hlavním úkolem bude tyto lidi naučit, jak samostatně bydlet. Centrum vznikne v domě na Pražském předměstí, který nechá Královéhradecký kraj zrekonstruovat.

Nová ubytovací služba by v Hradci Králové měla vzniknout do dvou let. Počítá se s tím, že pojme šest klientů ve dvou domácnostech.  

„Ubytování s odpovídající podporou zde naleznou osoby s mentálním či kombinovaným postižením, které nemají zkušenosti s životem mimo rodinu nebo školské, sociální či zdravotnické zařízení. Díky tomu získají zkušenosti, znalosti a dovednosti potřebné pro v maximální míře samostatný život. Zázemí služby sociální rehabilitace bude disponovat kapacitou šesti lůžek ve dvou domácnostech,“ uvedla v tiskové zprávě náměstkyně Martina Berdychová (Východočeši). 

Hlavním cílem je poskytnout klientům zkušenost samostatného života. V centru si hendikepovaní lidé vyzkouší, jaké je to žít v reálných podmínkách. Získají zde zkušenosti pro budoucí život, až budou mít své vlastní bydlení.  

„Budova kraji patří a nyní připravuje její rekonstrukci. Má již vydané stavební povolení a stavební práce by se mohly rozeběhnout v polovině příštího roku,“ uvedl ve zprávě mluvčí kraje Lukáš Vaníček. Hejtmanství za práce zaplatí 24 milionů korun. Vedení kraje zároveň zažádalo o dotaci, která by mohla regionální pokladně ulevit. 

Ohodnoť článek

Foto Steve Buissinne | Pixabay

Štítky hendikep, služba, Hradec Králové, Královéhradecký, kraj, sociální, ubytování, zázemí, příprava, zkušenost, postižení, zdraví, Královéhradecký kraj, Martina Berdychová, Východočeši

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Hradci Králové vznikne zázemí pro lidi s mentálním postižením. Má je připravit na budoucí život  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.