Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Popel do plastové popelnice nepatří. Požár poničil dům v Dobrušce

Kam s popelem, který jsme vybrali z kamen? Rozhodně ne do plastové popelnice hned vedle domu. Tři jednotky hasičů musely k požáru rodinného domu do Dobrušky, kde byl ohlášen požár garáže. Ještě ten den hasiči zjistili, že za požár může nedbalost.

Plastová popelnice stála ve výklenku mezi garáží a rodinným domem. „Hasiči museli rozebrat část střešní konstrukce, aby mohli dohasit všechna skrytá ohniska,“ uvedla mluvčí Martina Götzová na webu hasičů. 

Požár napáchal škody přesahující hodnotu 150 tisíc korun. Uchránit se podařil majetek za zhruba 2,5 milionu korun. „Za požárem přitom stála nedbalost, a to při manipulaci s popelem vhozeným do popelnice,“ dodala Götzová. 

Na obrázku je vyfocený zbytek kontejneru po požáru. Podle hasičů se nejedná o ojedinělý případ. Připomínají tak, že žhavý popel nepatří na kompost, papírové krabice ani plastové popelnice.  

Popel musíme nechat vychladnout a poté jej umístíme do nehořlavé nádoby, která je neporušená a uzavíratelná. Nádoba pak musí stát v bezpečné vzdálenosti od hořlavých látek a stavebních konstrukcí z hořlavých materiálů tak, abychom předešli vzniku požáru, uvádí hasiči na svém webu. 

Ohodnoť článek

Foto HZS Královéhradeckého kraje

Štítky popel, plastová, popelnice, varování, hasiči, Dobruška, dům, likvidace, bezpečí, nedbalost, požár

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Popel do plastové popelnice nepatří. Požár poničil dům v Dobrušce  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.