Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Začaly jarní uzavírky silnic. Nejvíc je jich na Trutnovsku

S jarem přichází tradičně období dopravních uzavírek. V Královéhradeckém kraji se momentálně pracuje na 12 projektech. Jedním z nich je například třetí etapa rekonstrukce silnice z Jaroměře do Nového Město nad Metují. Na největší počet dopravních komplikací narazí řidiči na Trutnovsku.

Jarní měsíce bývají na silnicích v kraji ve znamení rekonstrukcí a s tím spojených uzavírek. Opravují se silnice druhé a třetí třídy. Napříč Královéhradeckým krajem aktuálně běží 12 stavebních projektů, které zasáhnou do plynulosti provozu.

U oprav a rekonstrukcí krajské silniční sítě je naším cílem v letošním roce proinvestovat skoro jeden a půl miliardy korun, “uvedl radní pro oblast dopravy Václav Řehoř (ODS).

Rekonstruuje se například silnice II/285 z Jaroměře do Nového Město nad Metují, silnice II/300 na trase Trutnov – Babí – Královec nebo se revitalizují polské mosty na silnici II/296 do Pece pod Sněžkou. Jedná se tedy o frekventované trasy hlavně na Trutnovsku.

Trutnovsko

Kromě zmíněných polských mostů v Temném Dole, které si vyžádaly kyvadlovou dopravu a jejichž oprava potrvá do 23. října 2022, se rekonstruuje i silnice v úseku od konce obce Zálesí do obce Doubravice, kde se bude zároveň opravovat  dešťová kanalizace. Objízdné trasy vedou přes Zálesí, Dvůr Králové a Lipnici u Dvora Králové nad Labem. Opravy potrvají do 12. června. Na to pak naváže rekonstrukce úseku z Doubravice směrem Bílou Třemešnou.

Od dubna se opravuje silnice II/300 za obcí Trutnov-Babí směrem do Prkenného Dolu. Tato rekonstrukce si vyžádala úplnou uzavírku, která bude trvat do 12. listopadu 2022. Objízdná trasa pro vozidla do šesti tun vede přes Bernartice-Křenov a Lampertice. Vozidla nad šest tun musí jet přes Trutnov směrem na Voletiny, Zlatou Olešnici, Bernartice, Královec a Žacléř.

Na úplnou uzavírku narazí řidiči taky v Libňatově, kde probíhá kompletní rekonstrukce silnice III/3041. Kromě silnice se tu bude opravovat taky dešťová kanalizace a mosty. Objízdná trasa v obou směrech vede přes Úpici, Radeč a Maršov u Úpice. Stavební práce zde potrvají do 5. listopadu.

V pondělí 18. dubna začne rekonstrukce druhého úseku silnice III/29920 na trase z Kuksu do Stanovic. Stavební práce začnou na vjezdu do obce Kuks. „Nový povrch vozovky bude tvořit skládaná žulová dlažba žluté barvy, mezi žulové obruby. V části zrekonstruované komunikace dojde také k vybudování železobetonové opěrné zdi,“ popsali na webových stránkách zástupci kraje. Úplná uzavírka tady začne platit od 2. května a objízdné trasy povedou směrem od Kuksu přes Choustníkovo Hradiště, dále do Žirče.

Náchodsko

Na Náchodsku se během dubna začne pracovat na čtyřech místech. Už teď se pracuje mezi Lipím a Náchodem. Do konce října se bude opravovat úsek od odbočky z Bartoňovy ulice na ulici Pod Vyhlídkou po odbočku do ulice Pod Lipím. Objízdná trasa pro veškerou dopravu vede přes Nový Hrádek.

Včera začala rekonstrukce silnice na trase z Jaroměře do Nového Města nad Metují, v úseku z Rychnovku přes Jesenici až do Nahořan. Úplná uzavírka potrvá až do 12. listopadu, do té doby musí řidiči po značených objízdných trasách.

V Hronově bude od 19. dubna pokračovat rekonstrukce silnice II/303. Úplná uzavírka bude platit do 4. prosince letošního roku. Objízdná trasa vede přes Červený Kostelec a Zbečník.

Dopravní omezení nastane také na vjezdu do Broumova před úřadem města. Stavbaři zahájí stavební práce 25. dubna a trvat budou do 5. listopadu 2022. Osobní auta budou muset po objížďce.

Jičínsko

Od konce března až do poloviny listopadu se rekonstruuje silnice na trase Osenice – Dětenice – Libáň. Při opravě úseku z Osenic přes Dětenice budou řidiči osobních vozů projíždět stavbou jedním jízdním pruhem. Při opravě úseku z Dětenic na Libáň dojde v tomto úseku k úplné uzavírce. Objízdná trasa pro osobní automobily povede mezi Libání a po komunikacích III/27940 a III/2806.

Hradecko

Do konce letních prázdnin budou probíhat opravy komunikace ze Zachrašťan k začátku průmyslové zóny Zábědov. Objízdná trasa pro osobní automobily vede přes Lužec nad Cidlinou do Nepolis. Nákladní doprava pak povede přes Městec Králové.

Od 4. dubna je pro dopravu plně uzavřena silnice III/32426 v Nechanicích a to až do do 24. září. Obousměrná objízdná trasa vede z Nechanic po silnici přes Kunčice a Homyle.

Tyto stavby představují mnohá dopravní omezení a uzavírky, a proto prosím řidiče o zvýšenou trpělivost a ohleduplnost na jejich cestách,“ dodal ve svém oficiálním prohlášení na webových stránkách kraje Řehoř.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Královéhradecký kraj, doprava, uzavírky, oprava, rekonstrukce, modernizace, silnice, řidič, objízdná trasa, práce, stavba, okres Trutnov, Jaroměř, Nové Město nad Metují, Václav Řehoř, Dětenice, Kuks

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Začaly jarní uzavírky silnic. Nejvíc je jich na Trutnovsku  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.