Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Závodní okruh 300 zatáček Gustava Havla v Hořicích dostal nový povrch. Závody se jedou příští měsíc

Rekonstrukce závodního okruhu 300 zatáček Gustava Havla v Hořicích byla nevyhnutelná. Na začátku dubna silničáři opravili zhruba 300 metrů povrchu. Na úseku číslo deset byl položený úplně nový asfalt. Řidiči běžné dopravy ho mají možnost vyzkoušet už nyní. Závodníci se o kvalitě opravené trasy přesvědčí 21. a 22. května během závodů.

Tradiční závod 300 zatáček Gustava Havla v Hořicích je letos naplánovaný na dny 21. a 25. května. Na konci sezony 13. až 14. srpna se pojede i Česká Tourist Trophy. 

„Již před koncem roku jsme zahájili jednání s Královéhradeckým krajem a městem Hořice a zjišťovali možnosti opravy povrchu části závodní tratě. Nakonec se povedlo domluvit vše potřebné, a tak v tuto chvíli je již hotová kompletní rekonstrukce přibližně 300 metrů povrchu vozovky,“ uvedl na webu města předseda AMK Hořice Tomáš Jenčovský. Konkrétně jde o část okruhu, která spojuje výpadovku na Lázně Bělohrad a obec Dachová.  

Souběžně s výměnou asfaltového povrchu na desítce se podařilo opravit úsek číslo devět. Ten se táhne od kulturního domu Koruna až po křižovatku se zmíněnou částí deset. Na této části nešlo o kompletní výměnu povrchu, ale opravu výtluků.  

„Během měsíce dubna budou provedeny ještě menší opravy na zbylých částech okruhu a proběhne také oprava vodorovného značení. Jsem velice vděčný všem, kteří se na těchto věcech podílejí,“ dodal předseda AMK.  

Závod má v Hořicích mnoholetou tradici  

První závod na unikátním městském okruhu v Hořicích odstartoval už v roce 1936. Samotný název okruhu a závodu vznikl z faktu, že po 12 kolech závodu motorkáři ujedou přesně 312 zatáček. Motocyklisté, na trati dlouhé přes pět kilometrů, projíždějí centrem města i lesy kolem Hořic.   

Od roku 1968 nese závod jméno Gustava Havla, českého závodníka, který patřil mezi světovou špičku a tragicky zahynul v roce 1967.   

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto hkregion.cz

Štítky okruh, Hořice, motorky 300, zatáček, Gustav Havel, závod, sport, rekonstrukce, oprava, silnice, povrch, Královéhradecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Závodní okruh 300 zatáček Gustava Havla v Hořicích dostal nový povrch. Závody se jedou příští měsíc  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.