Počasí dnes9 °C, zítra8 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Meteorologové vydávají varování před sněhem a silným větrem. Platí v celém hradeckém kraji

Český hydrometeorologický ústav vydává varování před silným větrem. To platí pro celý Královéhradecký kraj. Na řadě míst našeho regionu je třeba dávat pozor na sníh. První stupeň nebezpečí je vyhlášen od dnešních 18:00. V platnosti je do zítřejších 17:00.

Celorepublikově bude rychlost větru dosahovat až 70 kilometrů v hodině. „V Krkonoších a Orlických horách můžou nárazy větru dosahovat rychlostí až kolem 90 kilometrů v hodině,“ řekl za hradecké meteorology Dušan Čičman. Meteorologové i horská služba varují před pohybem v Krkonoších. Lidé by si měli počínat maximálně opatrně.  

Ve vyšších polohách Královéhradeckého kraje lze očekávat i tvorbu sněhových jazyků. Jde především o Trutnovsko, Náchodsko a také Rychnovsko. Právě sníh může způsobit velké komplikace v dopravě. „Při cestování je třeba sledovat dopravní zpravodajství. Na horách dodržovat pokyny Horské služby,“ dodávají meteorologové.  

V pátek by měla být v Královéhradeckém kraji převážně velká oblačnost. Ničím výjimečným nebudou ani sněhové a v nižších polohách dešťové přeháňky. Nejvyšší denní teploty se dostanou mezi dva až pět stupňů v plus. Na horách klesne rtuť ke čtyřem stupňům v mínusu.  

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com | Zdroj údaje ČHMU

Štítky počasí, předpověď, Královéhradecký, kraj, ČR, ČHMU, sníh, Krkonoše, Orlického, hory, přeháňky, leden, týden, teplota, varování, výstraha, Královéhradecký kraj, Český hydrometeorologický ústav, Orlické hory, okres Trutnov, okres Náchod, okres Rychnov nad K

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Meteorologové vydávají varování před sněhem a silným větrem. Platí v celém hradeckém kraji  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.