Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Hradec Králové vybral firmu, která opraví část ZUŠ Střezina. Radnice nakonec ušetří

Magistrát v Hradci Králové vybral společnost, která si vezme na starosti část rekonstrukce ZUŠ Střezina. Opravu tanečního a výtvarného sálu včetně spojovacích chodeb bude mít na starosti společnost Valc. Ta se během letních prázdnin zavázala, že rekonstrukci provede za 76,2 milionu korun. To je o 12 milionů méně, než radnice předpokládala.

„U výtvarného a tanečního sálu dojde k zateplení střechy a fasád. Uvnitř budou nové rozvody vody, kanalizace, elektrických kabelů a podobně. V rámci této etapy bude ještě postavena nová spojovací chodba, která nahradí tu stávající,“ řekl na tiskové konferenci náměstek primátora Jiří Bláha (ODS).  

Dvoupatrový taneční pavilon bude kompletně zrekonstruován. Nové budou podlahy, omítky, dveře, okna či zrcadla. Kompletních změn se dočká i třípatrový pavilon výtvarného umění. Zde se opraví keramickou dílna, fotoateliér, malířský ateliér a výstavní prostory.  

Rekonstrukce dvou pavilonů a stavba nové chodby by měla začít na jaře příštího roku. Nejpozději do začátku léta. To však za předpokladu, že výběr stavební společnosti schválí zastupitelé města na svém jednání.  

Rekonstrukce Střeziny dlouhá léta drhla  

„Společnost Prima nám tenkrát řekla, že je původní projektová dokumentace prakticky nepoužitelná,“ řekl včera Bláha. Právě proto město muselo nechat zpracovat změnovou dokumentaci a původní projektovou dokumentaci předělat. To vše se stalo před dvěma lety. Příprava podkladů pro vyhlášení výběrového řízení pak začala až začátkem letošního léta.   

„Žáci i učitelé teď několik měsíců vyčkávali, co se bude se ZUŠ Střezina dít, nyní jim konečně můžeme oznámit, že bude vše pokračovat podle plánu,“ řekl primátor města Alexandr Hrabálek (ODS).  

Zhruba před rokem město vybralo projektanta, který připravuje druhou etapu rekonstrukce. Ta zahrnuje budovu s kancelářemi vedení školy, divadelní pavilon a pavilony hudby. To všechno i včetně inženýrských objektů. Radnice věří, že by mohla druhá etapa rekonstrukce umělecké školy navázat na tu první.  

Před rokem a půl nechala radnice vybudovat nové parkoviště pro návštěvníky školy. Za 2,7 milionu korun tam vzniklo stání pro 15 aut.  

Ohodnoť článek

Foto

Štítky ZUŠ, Střezina, rekonstrukce, přístavba, etapa, dokumentace, sál, oprava, taneční, výtvarný, společnost, firma, Hradec Králové, pavilon, chodba, Jiří Bláha, ODS, Alexandr Hrabálek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradec Králové vybral firmu, která opraví část ZUŠ Střezina. Radnice nakonec ušetří  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.