Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Vloupal se do auta, které se pokusil nastartovat spojením kabelů. Trik z filmů nevyšel

Zvláštní pokus o krádež osobního auta značky Opel Corsa řeší policie v Hradci Králové. Jeho majitelka zaparkovala poblíž obchodního domu OBI, kde ho nechala přes noc. Když se k němu vrátila, bylo rozbité okénko. Zloději se pravděpodobně podařilo auto uvést do pohybu. Předními koly bylo v odtokovém žlabu před parkovacím místem.

„Policisté na sedadle spolujezdce našli kámen a dále zjistili, že někdo manipuloval s kabeláží vozidla,“ potvrdila mluvčí policie Iva Kormošová. Hledaný muž z vozu nakonec nic neukradl, ale škoda se vyšplhala na minimálně sedm tisíc korun.  

Policie případ řeší jako přečin neoprávněného užívání cizí věci ve stádiu pokusu. Za to pachateli hrozí až dva roky ve vězení. „Je však možné, že na základě získaných důkazů případ překvalifikují na jiný trestný čin,“ dodala mluvčí.  

Jde auto skutečně nastartovat spojením kabelů pod volantem?  

Ve filmu podobnou situaci viděl asi každý. Zloděj sedne do vozu a pod volantem spojí vytržené kabely. Auto jako zázrakem nastartuje a do několika vteřin je pryč. Otázkou zůstává, zda je něco takového v praxi vůbec možné. 

Odpověď zní ano, možné to je. Zdaleka to však není natolik lehké jako ve filmu. Podobnému tématu se v minulosti věnoval například portál Auto fórum. Ten popsal postup celého nastartování i možná rizika poškození vozu. Zároveň upozornil, že kromě zručnosti a znalosti jsou třeba i rukavice, šroubovák, kleště a izolační páska.  

Nutno podotknout, že něco podobného je možné pouze u starých vozů typu Škoda 120 nebo Favoritu. Cokoliv modernějšího se zabudovaným imobilizérem bude vzdorovat.  

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto repo: YouTube (Howcast)

Štítky policie, krádež, pokus, Hradec Králové, OBI, auto, parkoviště, kabely, startování, krimi, pátrání, film, Opel Corsa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vloupal se do auta, které se pokusil nastartovat spojením kabelů. Trik z filmů nevyšel  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.