Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Benzín a nafta mírně zlevňují. V kraji jsou nejlevnější pohonné hmoty v Jaroměři a Hradci Králové

Pohonné hmoty v České republice za poslední týden nepatrně zlevnily. Litr nejprodávanějšího benzínu Natural 95 stojí v průměru 33,79 koruny. Naftu řidiči tankují za průměrných 31,59 koruny za litr. V Královéhradeckém kraji jde nejlevnější benzín sehnat v Jaroměři. Naopak za naftu lidé zaplatí nejméně v Hradci Králové.

Nejlevnější benzín v Královéhradeckém kraji lidé natankují v Hradecké ulici v Jaroměři. Podle webu ceskybenzin.cz tam stojí litr naturalu 31,70. Mezi úplně nejlevnější čerpací stanice v regionu patří i ta v Královédvorské ulici v Trutnově a Milovicích u Hořic. Zde stojí litr benzínu 31,90. 

Naopak nejlevnější nafta je v Hradci Králové. Konkrétně na čerpací stanici Na Rybárně, kde stojí litr 27,90. O korunu dražší je v Trutnově v Královédvorské ulici a opět v Milovicích u Hořic.  

Nejlevnější benzín natankují řidiči ve Zlínském a Ústeckém kraji, kde je litr v průměru za 33,45 koruny. Nafta je nejlevnější ve Zlínském kraji, litr tam prodávají průměrně za 31,20 koruny. Naopak nejdražší paliva nabízejí pumpy v Praze, kde litr benzínu stojí průměrně 34,39 koruny. Nafta se tam tankuje za 32,26 koruny za litr. 

Podle údajů společnosti CCS je benzín o 5,86 koruny na litru dražší než před rokem, za naftu tehdy motoristé platili o 4,17 koruny na litru méně. Od roku 2010 lidé za naftu platili nejméně v roce 2016, kdy se litr prodával za zhruba 25 korun. Naopak nejdražší byla v druhé polovině roku 2012. Tenkrát stál jeden litr nafty v průměru 37 korun. 

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jiří Fröhlich | Pixabay | Zdroj ČTK

Štítky nafta, benzín, cena, Královéhradecký, kraj, ČR, Trutnov, Jaroměř, Hradec Králové, Milovice, tankování, doprava, auto, benzínka, motorová nafta, Královéhradecký kraj, Česko, Milovice u Hořic, Zlínský kraj, Na rybárně

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Benzín a nafta mírně zlevňují. V kraji jsou nejlevnější pohonné hmoty v Jaroměři a Hradci Králové  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.