Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Hradec Králové chce rekonstruovat školky. U jedné musí opět hledat firmu, která opravu provede

Velkých oprav by se měla dočkat mateřská škola Sluníčko a také Mateřská škola Třebechovická. Na rekonstrukci prvně zmiňované bude muset radnice vypsat další výběrové řízení. Vybraná společnost Marhold od zakázky odstoupila.

„Společnost si uvědomila, že ceny stavebních prací i materiálu jdou nahoru,“ odůvodnil odstoupení od smlouvy náměstek primátora Jiří Bláha (ODS). Firma v soutěži nabídla rekonstrukce za zhruba deset milionů korun bez DPH. 

Nové výběrové řízení by se mohlo vypsat po zasedání zastupitelstva v červnu nebo srpnu letošního roku. Postup soutěže bude město muset uzpůsobit tomu, že chce využít dotace od Evropské unie. Součástí zakázky je zateplení budovy, oprava střechy, elektroinstalace a namontování zařízení na rekuperaci tepla. 

V současnosti pokračuje rekonstrukce mateřské školy Sluníčko. Jde o zateplení hlavních budov, obnovení trávníků v areálu, nákup nového vybavení na zahrady a oplocení pozemků. Oprava školky začala v létě roku 2020 první etapou.  

„Spočívala ve stavebních úpravách hospodářského pavilonu, jeho vnitřních prostor, rekuperaci, výměně a zateplení fasády a výměně oken. Nyní jsme schválili dodavatele druhé a třetí etapy, se kterým se chystáme podepsat smlouvu,“ řekl Bláha.  

V rekonstrukci jsou celkem tři pavilony. Kompletně hotovo by mělo být do září příštího roku. Za opravy radnice zaplatí 23,4 milionu korun. 

Ohodnoť článek

Foto Carole LR | Pixabay

Štítky mateřská, škola, , rekonstrukce, Sluníčko, výběrové, řízení, společnost, firma, Třebechovická, Hradec Králové, oprava, mateřská škola, MARHOLD a.s., Jiří Bláha, Evropská unie, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradec Králové chce rekonstruovat školky. U jedné musí opět hledat firmu, která opravu provede  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.