Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Zachraňme halu Slavia, apeluje výzva na Hradečáky

Tělovýchovná jednota Slavia Hradec Králové organizuje sbírku pro zachování provozuschopnosti sportovní haly Slavia v Orlické kotlině. Rozhodla se proto oslovit širokou veřejnost zejména v Hradci Králové. Potřeba je především rekonstrukce střechy.

„První myšlenka na veřejnou sbírku vznikla již v roce 2018. V srpnu roku 2020 bylo krajským úřadem Královéhradeckého kraje vystaveno osvědčení o povolení sbírky. Spuštění sbírky bylo připraveno, ale ze známých epidemiologických důvodů dvakrát přerušeno,“ uvádí předseda TJ Slavia Hradec Králové Jakub Lejsek.

TJ Slavia nyní apeluje na veřejnost, aby díky sbírce děti mohly sportovat v lepším prostředí, rozšířila se kapacita pro diváky a trenéři měli lepší zázemí. Po městě se proto objevily plakáty s výzvou, které obsahují přímo i QR kódy pro platbu ve výši 100, 250, 500 a 1000 korun.

„Hlavním cílem je vylepšit stávající podmínky sportovní haly Slavia pomocí oprav a dalších rekonstrukcí a přiblížit sportoviště parametrům 21. století. Nic na tom nemění, že si nadále velmi vážíme finanční podpory města Hradec Králové a Královéhradeckého kraje,“ uvádí Lejsek. Město totiž každoročně přispívá miliony korun na údržbu haly.

Hala nyní akutně potřebuje dokončit rekonstrukci střechy. Potřeba je také projektová příprava a realizace vzduchotechniky, rekonstrukce sociálních zařízení a sprch, výměna vodovodního potrubí a elektrorozvodů a nové osvětlení haly. „Rádi bychom nakoupili světelnou tabuli, vybavili moderněji saunu, vířivku a posilovnu. Divákům bychom dopřáli novou montovanou tribunu,“ informuje TJ Slavia.

Hala Slavia v Orlické kotlině je v provozu přes třicet let. Náklady na její opravu jsou však tak vysoké, že je klub už nedokáže financovat sám. Proto se také zástupci TJ Slavia společně s vedením města Hradce Králové domluvili na převodu majetku do vlastnictví města. K přepisu má dojít příští rok. „Město nemůže dlouhodobě investovat do cizího majetku, i přes to, že je na radnici všeobecná shoda na nutnosti podílu města na provozu a potřebných opravách haly,“ vysvětluje náměstek primátora pro oblast správy majetku města Pavel Marek (ANO).

Součástí darovací smlouvy je také podmínka, že bude hala i nadále provozována k pořádání sportovních událostí. Město se zároveň zavázalo, že bude budova sloužit stejnému účelu jako doposud.

Hala Slavia poskytuje zázemí tisícům sportovců nejen z Hradce Králové. Halu využívají mateřské školy, základní i střední školy, fakulty, sportovní svazy, reprezentace ČR, domácí i externí oddíly i široká veřejnost.

Hodnocení článku je 50 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Hradec Králové

Štítky hala Slavia, Hradec Králové, sbírka, sport, finance, veřejnost, rekonstrukce, oprava, Královéhradecký kraj, Pavel Marek, ANO 2011, Česko

Komentáře

Článek má zakázané vkládání komentářů.

Zachraňme halu Slavia, apeluje výzva na Hradečáky  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.