Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Odpoledne do hradeckého kraje dorazí bouřky. Meteorologové vydávají varování

Varování Českého hydrometeorologického ústavu před bouřkou platí pro Královéhradecký kraj od dnešních 13:00 do 21:00. Stejné varování platí i pro sousední Liberecký a Pardubický kraj. Na dalších místech České republiky je vyhlášen druhý stupeň nebezpečí kvůli dešti a stoupajícím hladinám řek.

Ve středu odpoledne budou silné bouřky hrozit i na severu a severovýchodě České republiky. Intenzivní déšť mohou místy provázet kroupy. „V kombinaci s tajícím sněhem může na menších tocích odvodňujících horské oblasti docházet i k výrazným vzestupům hladin s dosažením i vyšších stupňů povodňové aktivity," varuje ČHMÚ. 

Lidé by v bouřkách měli být opatrní nejen na možný zásah bleskem, ale také na padající větve, případně poletující předměty. Rozhodně by se měli vyvarovat koupání, či jízd na lodích, uvedli meteorologové. 

Podle dlouhodobé předpovědi lepší počasí čekat nemůžeme. Minimálně do první poloviny víkendu bude v Královéhradeckém kraji převážně oblačno nebo zataženo s deštěm. Výrazné zlepšení neslibují ani předpovědi, které jsou vydané na následující týden. Do konce týdne budeme v našem regionu měřit v průměru kolem 16 stupňů. 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky předpověď, ČHMU, bouřka, varování, Královéhradecký, kraj, počasí, meteorologové, Královéhradecký kraj, Český hydrometeorologický ústav, Česko, Liberecký kraj, Pardubický kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Odpoledne do hradeckého kraje dorazí bouřky. Meteorologové vydávají varování  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.