Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

V Hradci Králové zůstala dětská hřiště otevřená. Město sází na zodpovědnost místních

I přes doporučení vlády nechala radnice v Hradci Králové otevřená městská hřiště pro děti. Kvůli stále šířící se pandemii je vláda doporučila uzavřít. Město však sází na zodpovědnost místních. Na všech hřištích jsou nově upozorňující cedule a dezinfekční prostředky.

"Ačkoliv zcela respektujeme doporučení vlády, rozhodli jsme se dětská hřiště neuzavírat. Možnost návštěvy hřiště jsme se rozhodli ponechat na úsudku občanů a jejich zodpovědnosti," řekl náměstek primátora Pavel Marek (ANO).

S novým vládním opatřením musela být uzavřena i většina škol v Hradci Králové. V provozu jsou pouze ty, které se starají o děti zdravotníků a členů IZS. Konkrétně jde o tři základní školy Josefa Gočára, Štefcova a Sever v Lužické ulici a mateřská škola Kamarád ve Veverkově ulici. Celkem má město ve správě 33 mateřských škol.

„Situace na školách v Hradci Králové naštěstí nebyla nijak dramatická, ale je pravdou, že se mírně zhoršila oproti jiným měsícům během epidemie. V minulém týdnu fungovaly základní školy všechny, zavírat jsme ale postupně museli jednotlivá pracoviště mateřských škol,“ říká primátor Alexandr Hrabálek (ODS).

41 škol a školských zařízení v kraji se postará o děti rodičů s krizovými profesemi

Celkem 41 škol a školských zařízení v Královéhradeckém kraji se postará o děti rodičů zařazených do složek integrovaného záchranného systému (IZS) a dalších krizových profesí. Péče bude zajištěná pro děti od dvou do deseti let. Z rozhodnutí vlády...

Bez výrazné změny zůstal provoz městské knihovny. V ní si je stále možné vypůjčit četbu pomocí výdejního okénka. Ta budou tento týden fungovat na sedmi místech, včetně hlavní budovy ve Wonkově ulici. V následujících dnech by se okénka měla rozšířit o budovu v Kuklenách, která doposud procházela rekonstrukcí.

Ohodnoť článek

Foto pixabay.com

Štítky Hradec Králové, dětská hřiště, hřiště, vládní, doporučení, COVID-19, dezinfekce, volný, čas, vláda, mateřská škola, Pavel Marek, ANO 2011, Josef Gočár, Alexandr Hrabálek, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Hradci Králové zůstala dětská hřiště otevřená. Město sází na zodpovědnost místních  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.