Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

41 škol a školských zařízení v kraji se postará o děti rodičů s krizovými profesemi

Celkem 41 škol a školských zařízení v Královéhradeckém kraji se postará o děti rodičů zařazených do složek integrovaného záchranného systému (IZS) a dalších krizových profesí. Péče bude zajištěná pro děti od dvou do deseti let. Z rozhodnutí vlády jsou totiž školy i školky uzavřeny.

„Musím poděkovat a velice zdůraznit, že si nesmírně vážím práce všech zaměstnanců ve školách, které jsem po dohodě s vedením měst pověřil proto, aby se postarali o děti rodičů těch profesí, které nutně potřebujeme ke zvládnutí pandemie. Jejich nepřítomnost na pracovišti by při už tak maximálně zatíženému personálu v nemocnicích, sociálních zařízení, ve složkách integrovaného záchranného systému i v dalších krizových profesí vážně ohrozila chod tolik potřebný ke zvládnutí pandemie,“ říká hejtman Martin Červíček (ODS), který přivítal změnu věkového složení dětí, a to již od dvou do deseti let.

Mezi krizové profese vláda kromě složek IZS zařadila také zaměstnance v sociálních službách, na úřadech práce, zaměstnance finanční správy, pedagogy, zaměstnance školních jídelen nebo zaměstnance České pošty. O jejich děti se v době jejich zaměstnání postarají čtyři základní školy v Hradci Králové, tři školská zařízení v Náchodě a další zařízení v Broumově, Rychnově nad Kněžnou, Jičíně, ve Vrchlabí, v Trutnově nebo v Jaroměři. Ve všech zařízeních budou mít děti stravování zdarma. Maximálně může být v jedné skupině třicet dětí ve věku od dvou do deseti let. Pověřená zařízení mají podle svých možností také pomáhat školákům s distanční výukou.

Kvůli zhoršující se epidemické situaci a přetížení nemocnic vláda ode dneška zpřísnila pravidla pro volný pohyb lidí. Zavřely se školky i zbývající otevřené školy a také další obchody. Zpřísnila se také pravidla pro zakrytí nosu a úst.

Ohodnoť článek

Foto EDUCAnet

Štítky škola, koronavirus, opatření, školka, IZS, krizové profese, rodiče, děti, školské zařízení, vláda, Královéhradecký kraj, Martin Červíček, ODS, Úřad práce České republiky, Finanční správa, Česká pošta

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

41 škol a školských zařízení v kraji se postará o děti rodičů s krizovými profesemi  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.