Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Náchod bude mít nový skatepark. Radnice vybrala firmu, která ho postaví

Ať už na skateboardu, in-linech nebo kole… Skateparky jsou v Královéhradeckém kraji stále oblíbenější. Jedno takové má vzniknout i v Náchodě. Radnici se nyní podařilo vybrat firmu, která ho za plaveckým bazénem postaví.

„Zájem o tento sport stoupá, a protože i v Náchodě je už celá řada šikovných a úspěšných skateboardistů na vysoké úrovni, rozhodli jsme se do skateparku investovat a vybudovat odpovídající kvalitní zázemí. Milovníci skateboardů a koloběžek tak nebudou muset dojíždět za tréninky do Trutnova nebo Hradce Králové,“ vysvětlil starosta Jan Birke (ČSSD).

Starý skatepark začalo město rozebírat už v květnu minulého roku. Zmizela většina vybavení jako například staré a rozbité překážky. Nově tak na tomto místě vznikne betonová plocha o rozměrech 15x49 metrů.

„Design skateparku byl konzultován s potenciálními uživateli a obsahuje všechny aktuální a používané překážky, které jsou uspořádány do mezi sebou propojených sekcí,“ vysvětluje mluvčí radnice Nina Adlof. Svou náročností park nabídne zázemí jak začátečníkům, tak profesionálům. Nové vybavení umožní i pořádání závodů.

Velikost překážek je vybrána tak, aby jejich obtížnost byla stupňována od těch jednoduchých až po ty obtížnější. Nový skatepark, jehož součástí bude i mobiliář, tak bude splňovat všechny požadavky na pořádání závodů.

Nový skatepark by měla vítězná firma začít stavět už v dubnu letošního roku. Hotovo by mělo být do tří měsíců. Park by tak mohl začít fungovat ještě před letošní letní sezónou.

Ohodnoť článek

Foto pixabay.com

Štítky skate, park, sport, Náchod, stavba, společnost, výběrové, řízení, Královéhradecký kraj, Jan Birke, ČSSD, Hradec Králové, Trutnov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Náchod bude mít nový skatepark. Radnice vybrala firmu, která ho postaví  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.