Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Do včerejšího protestu provozovatelů restaurací se zapojil i bar v Orlických horách. Případ řeší policie

Policie v Královéhradeckém kraji ve středu večer zjistila porušení vládního nařízení o zavírací době restaurací a hospod u jedné provozovny na Rychnovsku. Podle všeho mělo jít o bar Tátův obývák v Rokytnici v Orlických horách. Zavírací doba restaurací je od středy podle nařízení vlády ve 20:00, předtím to bylo 22:00.

"Zjištěné porušení bude po řádném zadokumentování oznámeno místně a věcně příslušnému správnímu orgánu," řekla mluvčí policie Magdaléna Vlčková.

Spoluprovozovatel podniku David Biksadský řekl, že podnik zůstal otevřený, ale pití ani nic jiného neprodával. Nemyslí si, že by něco porušil. "Bar byl zavřený. Prostor byl otevřený jako obývák pro setkání asi 12 lidí. Neschovávali jsme se, policie nám to nezavřela," řekl. Po 20:30 sešlost zapálila svíčky u sochy T. G. Masaryka na rokytnickém náměstí.

Podnik Tátův obývák je součástí iniciativy Chcípl PES, která považuje přístup vlády k epidemii covidu-19 za nekoncepční. Iniciativa, v jejímž čele stojí pivovar Malý Janek z Jince na Příbramsku, na protest vyhlásila občanskou neposlušnost se zavíráním podniků až ve 22:00.

Policie v Královéhradeckém kraji bude podle Vlčkové dál kontrolovat dodržování vládních nařízení. "Kontroly probíhají a budou i nadále probíhat v rámci běžné služby a s ohledem na aktuálně platná opatření. Reagujeme také na všechna nám učiněná oznámení," uvedla mluvčí. Denně podle ní policie udělá v celém kraji několik stovek kontrol. Zatím při nich nebyla zjištěna žádná závažnější porušení nařízení.

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto FB: Tátův Obývák

Štítky ČR, restaurace, koronavirus, policie, Královéhradecký, nařízení vlády, Orlické hory, Královéhradecký kraj, okres Rychnov nad Kněžnou, Rokytnice v Orlických horách, Tomáš Garrigue Masaryk, Hnutí PES

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do včerejšího protestu provozovatelů restaurací se zapojil i bar v Orlických horách. Případ řeší policie  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.