Počasí dnes18 °C, zítra21 °C
Úterý 24. září 2024  |  Svátek má Jaromír
Bez reklam

Rozšíření onkologických služeb v Hradci Králové: Nová přístavba Pavilonu prof. Bašteckého

Fakultní nemocnice Hradec Králové (FNHK) začala s přípravami na rozsáhlý projekt, který výrazně posílí onkologickou a hematoonkologickou péči. Nová přístavba Pavilonu profesora Bašteckého, jejíž náklady dosáhnou 256 milionů korun, má být hotova v roce 2026.

První kroky byly učiněny již v červenci, kdy stavební týmy zahájily nezbytné přípravné práce. „Hlavní stavební činnost odstartuje na přelomu září a října a potrvá až do roku 2026,“ sdělil v tiskové zprávě Zdeněk Chaloupka, provozně technický náměstek FN HK. Stavba, financovaná částečně z Evropské unie prostřednictvím Národního plánu obnovy, přinese moderní vybavení a lepší prostory pro pacienty i personál.

V důsledku stavebních úprav došlo k uzavření chodníku mezi Nefrologickou klinikou a stravovacím odborem. Změny také ovlivní provoz onkologických a hematologických ambulancí, které budou dočasně přesunuty do náhradních prostor od dubna 2025.

Projekt slibuje nejen rozšíření kapacit denních stacionářů, ale také zavedení nové centrální přípravny cytostatik. Tyto kroky by měly znamenat značné zlepšení v péči o pacienty s rakovinou v regionu.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto se svolením FNHK

Štítky Hradec Králové, přístavba, Fakultní nemocnice Hradec Králové, Evropská unie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rozšíření onkologických služeb v Hradci Králové: Nová přístavba Pavilonu prof. Bašteckého  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.