Počasí dnes22 °C, zítra22 °C
Sobota 21. září 2024  |  Svátek má Matouš
Bez reklam

Petr Koleta (ANO): výsledek voleb dává naprosto najevo, že bych měl být hejtmanem. Nikdo nás nemůže obejít

, aktualizováno před 2 hodinami

Vítězem krajských voleb se i v Královéhradeckém kraji stalo hnutí ANO 2011. Lídr kandidátky Petr Koleta je s výsledky nadmíru spokojený. S Martinem Červíčkem (ODS, Lídři pro kraj) mají za sebou první jednání.

Jednání trvalo zhruba patnáct minut. „Jsem rád, že jsme se mohli potkat, první se druhým, a domluvili jsme se, že budeme pokračovat v jednání příští týden. Je za námi pouze zdvořilostní setkání, kdy nám pogratulovali, což je slušnost,“ řekl Hradecké Drbně Petr Koleta.

Martin Červíček místo schůzky ve spěchu opustil, k jednání se vyjadřovat nechtěl.

„Předpokládám, že nás nikdo nemůže obejít. Nejdříve začnou vyjednávat dva nejsilnější, pak budou následovat další. Konečně se dočkáme i v našem kraji normálního povolebního vyjednávání o programu a ne toho, jak někoho obejít,“ dodává Koleta, který je s výsledkem voleb velmi spokojený.

„Ten výsledek dává naprosto najevo, že bych měl být hejtmanem. 34 procent jsem ani nečekal, byl jsem skromnější, očekával jsem tak 27-28 procent,“ uvedl s tím, že je připravený stát se novým hejtmanem.

O vedení kraje má jasné představy. „Chtěl bych pokračovat v tom, jak je to nastaveno. Nemyslím si, že se úplně všechno dělalo špatně, ale jsou tady věci, ke kterým chyběla odvaha, a to především ve zdravotnictví,“ prozradil Koleta.

Vyjednávání s druhým nejsilnějším subjektem, SILNÝMI LÍDRY pro kraj v čele s Martinem Červíčkem, budou pokračovat příští týden. „Je teď na nás, aby se pokusily domluvit dvě nejsilnější strany. Už nás oslovili i další. Ale neumím si představit koalici deseti a více stran,“ říká Koleta.

Pokud se Petr Koleta stane novým hejtmanem, rád by zůstal také na pozici starosty Hronova. „Hronov je pro mě srdeční záležitost, narodil se tam můj táta, můj děda. Mám k tomu místu silný vztah, Hronov bych určitě nechtěl opustit,“ dodává na závěr.

Petr Koleta (56)

  • narozen 27. srpna 1968 v Hronově
  • rodina: dvě děti
  • kariéra: živnostník, maloobchodu a službám se věnuje od roku 1991
  • současná funkce: starosta Hronova na Náchodsku (od 2018), krajský zastupitel (od 2016)
  • do politiky vstoupil v roce 2010, kdy se stal hronovským zastupitelem
  • členem hnutí ANO je od ledna 2017, od roku 2021 je předsedou ANO v Královéhradeckém kraji

Hodnocení článku je 30 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Petr Roubíček

Štítky Petr Koleta, ANO 2011, výsledky voleb, Hronov, Královéhradecký kraj, Martin Červíček, okres Náchod, Silní lídři pro kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Petr Koleta (ANO): výsledek voleb dává naprosto najevo, že bych měl být hejtmanem. Nikdo nás nemůže obejít  |  Politika  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.