Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Pondělí 20. května 2024  |  Svátek má Zbyšek
Bez reklam

Po celém kraji nechají hasiči nahlédnout na svých zbrojnicích zájemce pod pokličku

Pokud ještě nemáte plány na neděli 19.5., tak jednou z variant by mohl být výlet na hasičskou zbrojnici. Hasiči totiž chystají v rámce Dne otevřených dveří ukázky techniky a své práce.

Všechny malé i velké fanoušky hasičů a hasičiny zvou profesionálové v neděli 19. 5. 2024 na Den otevřených dveří na stanicích a zařízeních Hasičského záchranného sboru Královéhradeckého kraje. Od 9 do 16 hodin si bude  moci každý prohlédnout techniku, prostory stanic i speciální výcviková zařízení, nebudou chybět také ukázky z činnosti hasičů a možnost vyzkoušet si naši práci na vlastní kůži.

Své brány otevřou všechny stanice HZS Královéhradeckého kraje. Z centrální stanice Hradec Králové (nábřeží U Přívozu) se akce pro veřejnost přesouvá na hasičský stadion v ul. Botanická v Hradci Králové, a to z důvodu rekonstrukce stanice. Profesionální hasiči v Hořicích pak budou na provizorním stanovišti v ul. Sladkovského kvůli konání motocyklového závodu. V rámci stanic bude možné nahlédnout i do speciálních výcvikových zařízení, jako jsou třeba polygon pro výcvik ve výšce a nad volnou hloubkou ve Velkém Poříčí nebo klecový polygon pro výcvik zásahu ve složitých podmínkách v Rychnově nad Kněžnou.

Konkrétně v Hradci Králové můžete navštívit profesionální hasiče na hasičském stadionu v ulici Botanická. K vidění bude nejen zásahová technika. "Připravujeme také několik stanovišť, kde si budou moci návštěvníci vyzkoušet pohyb v zakouřeném prostoru, hašení z proudnice, lezecké techniky nebo práci s vyprošťovacím zařízením. Hasiči také chystají komentované ukázky ze své praxe," uvedla v tiskové zprávě Martina Götzová. K vyzkoušení bude i jedna z hasičských sportovních disciplín, a sice dráha TFA pro děti i dospělé nebo fyzické testy pro práci hasiče.

Součástí programu na stadionu v Hradci Králové bude také od 11 hodin slavnostní předání cisternových automobilových stříkaček, které sloužily profesionálním hasičům a nyní budou pomáhat u jednotek sborů dobrovolných hasičů obcí.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZS Královéhradeckého kraje

Štítky HZS, zbrojnice, hasiči, ČR, Královéhradecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Po celém kraji nechají hasiči nahlédnout na svých zbrojnicích zájemce pod pokličku  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.