Počasí dnes31 °C, zítra25 °C
Sobota 27. července 2024  |  Svátek má Věroslav
Bez reklam

Modernizace střední gastronomické školy v Nové Pace vyšla na čtrnáct milionů

Modernizace Střední školy gastronomie a služeb v Nové Pace na Jičínsku vyšla na 14 milionů korun. Stavbaři budovu cukrářských dílen v Havlově ulici zateplili, nevyužívanou půdu zpřístupnili žákům a upravili vstupní prostor.

Zřizovatelem školy je Královéhradecký kraj, který byl investorem oprav. Rekonstrukce začala v červnu 2023 a kolaudace byla v lednu. "Řemeslníci vyměnili okna, dveře i otopnou soustavu včetně kotlů. Půdu, sloužící do té doby jako odkladiště nevyužívaných věcí, přestavěli na denní místnost pro žáky. Součástí stavebních prací byla i úprava vstupního prostoru pro žáky a vybudování rampy pro bezbariérový vstup do objektu," uvedl mluvčí kraje Dan Lechmann.

Část nákladů byla hrazena z Národního plánu obnovy a větší část zaplatil Královéhradecký kraj. Projekt administrovalo krajské Centrum investic, rozvoje a inovací (CIRI).

Škola nabízí šest oborů vzdělání s výučním listem, a to cukrář, pekař, kuchař-číšník, výrobce potravin – sladovník pivovarník, krejčí a truhlář a jeden obor vzdělání s maturitní zkouškou Hotelnictví a nástavbový obor s maturitou nazvaný Podnikání. Studenti školy od roku 2008 získali několik ocenění na světových soutěžích včetně Světové olympiády kuchařů a cukrářů a Světového poháru kuchařů a cukrářů, kde dosud vybojovali 25 medailí, z toho deset zlatých, šest stříbrných a devět bronzových.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto SSSOGHK

Štítky ČR, správa, stavby, školy, Královéhradecký

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Modernizace střední gastronomické školy v Nové Pace vyšla na čtrnáct milionů  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.