Počasí dnes29 °C, zítra27 °C
Středa 26. června 2024  |  Svátek má Adriana
Bez reklam

V Hořicích se chystá motoristický svátek. 61. ročník 300 zatáček Gustava Havla

Velké změny a nové výzvy. Tomáš Jenčovský, ředitel Automotoklubu v AČR Hořice, očekává, že letošní ročník 300 zatáček Gustava Havla minimálně dorovná úroveň loňského. Startovní listina je plná a zájem jezdců výrazně převyšuje loňský rok. Závody se konají 18. a 19. května a přinesou s sebou omezení v dopravě.

Nejatraktivnější třídy, jako jsou Superbiky, pojedou ve vrcholném čase okolo 14:00, aby si závody užilo co nejvíce diváků. Kromě závodů se mohou návštěvníci těšit na bohatý doprovodný program včetně oficiální Racing party a autogramiády jezdců. 

Práce na organizaci závodů neustává. Kromě spuštění nového webu, který umožňuje online přihlášení, došlo k významným investicím, včetně zásadní rekonstrukce startovací věže. „Kompletně jsme zmodernizovali vnitřní prostory a technické vybavení,“ uvedl na webu pořadatelů Jenčovský.

 

Závod omezí dopravu ve městě  

Okruh závodu je specifický v tom, že vede po běžných silnicích a městem. Během závodu se kompletně uzavře Maixnerova a Riegerova ulice, ulice Čsl. Armády a Dachova. Tyto ulice řidiči využívají především k cestě do Lázní Bělohrad a Miletína.   

Na cestě do Miletína budou muset řidiči z centra Žižkovou a Ebenovou ulicí. Dále pak přes Kačerov, Jeníkov až do Miletína. Trasa je prakticky stejně dlouhá, řidiči ujedou osm kilometrů. Objízdná trasa však vede po silnicích nižších tříd.   

Při cestě do Lázní Bělohrad budou mít řidiči dvě možnosti. Mohou využít objízdné trasy do Miletína a odtud pokračovat přes Tetín do Lázní Bělohrad. Popřípadě mohou využít trasu přes Ostroměř, Dolní Mezihoří a Šárovcovu Lhotu. V tomto případě si zajedou zhruba 20 kilometrů.   

 

První závod na unikátním městském okruhu v Hořicích odstartoval už v roce 1936. Samotný název okruhu a závodu vznikl z faktu, že po 12 kolech závodu motorkáři ujedou přesně 312 zatáček. Motocyklisté, na trati dlouhé přes pět kilometrů, projíždějí centrem města i lesy kolem Hořic.       

Od roku 1968 nese závod jméno Gustava Havla, českého závodníka, který patřil mezi světovou špičku a tragicky zahynul v roce 1967.    

  

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto AMK Hořice

Štítky Hořice, Gustav Havel, Miletín, Lázně Bělohrad, svátek, motorky, závod, ČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Hořicích se chystá motoristický svátek. 61. ročník 300 zatáček Gustava Havla  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.