Počasí dnes31 °C, zítra25 °C
Sobota 27. července 2024  |  Svátek má Věroslav
Bez reklam

U maturity z češtiny a matematiky letos propadlo míň studentů. U angličtiny víc

U státních maturitních zkoušek letos nezvládlo didaktické testy z českého jazyka méně studentů než o rok dříve. Neúspěšných bylo 2,8 procenta, tedy o 3,1 procentního bodu méně než o rok dříve. Lepší byli maturanti také v matematice, kterou neudělalo 4,9 procenta z nich, zatímco v roce 2023 propadlo 12,3 procenta těch, kteří zkoušku z matematiky skládali. V anglickém jazyce naopak neúspěšnost stoupla, a to na 3,6 procenta z předloňských 2,9 procenta. Vyplývá to z údajů, které dnes na webu zveřejnila státní organizace Cermat.

K státním maturitám se letos podle dat Cermatu přihlásilo zhruba 75.600 studentů, kteří šli ke zkoušce poprvé. Státní maturita je ze zákona povinná z českého jazyka a literatury. Druhý předmět si studenti volí mezi matematikou a cizím jazykem. Většina takzvaných prvomaturantů si jako druhý předmět vybrala angličtinu, zkoušku z matematiky si zvolilo asi 18 procent z nich. Didaktické testy dělali začátkem května.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto yiyiphotos | Pixabay

Štítky matematika, angličtina, maturita, CERMAT

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

U maturity z češtiny a matematiky letos propadlo míň studentů. U angličtiny víc  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.