Počasí dnes31 °C, zítra25 °C
Sobota 27. července 2024  |  Svátek má Věroslav
Bez reklam

Závodníci to na hradecké D11 vytáhli na dvoustovku

V policejní síti uvízlo několik řidičů, kteří se toho na dálnici D11 nebáli a na tachometru měli 200 km/h. Čtyři závodníci přišli hned o řidičský průkaz. Pátý chycený řidič byl cizinec a byla mu uložena kauce ve výši 25 tisíc korun.

Vysoká rychlost je velmi častou příčinou těch nejtragičtějších dopravních nehod. Ani tahle skutečnost některé řidiče nepřesvědčila a dál šlapou na plyn, jak jen to jde. Dálniční policie by o tom mohla vyprávět. 

Během jediného víkendu přistihli dopravní policisté z dálničního oddělení Střítež a Pravy pět řidičů, kteří překročili nejvyšší dovolenou rychlost o desítky kilometrů. Po dálnici D11 jelí rychlostí kolem dvou set kilometrů v hodině.

Čtyřem řidičům byl na místě zadržen řidičský průkaz a zakázána další jízda. "Pátý řidič také překročil nejvyšší dovolenou rychlost o více než 40 km/h. Jelikož se jednalo o cizince, byla mu uložena kauce ve výši 25 tisíc korun, kterou na místě zaplatil pomocí platebního terminálu. Provedená dechová zkouška byla u těchto řidičů negativní," uvedla v tiskové zprávě policejní mluvčí Martina Jandová.

Kromě vysokých rychlostí přistihli Střítežští policisté řidiče za volantem pod vlivem alkoholu. Řidič ve věku 51 let nadýchal téměř 1 promile alkoholu. Na místě mu byl zadržen řidičský průkaz a zakázána další jízda. Za všechny tyto přestupky hrozí ve správním řízení pokuta 7 až 25 tisíc korun, 6 bodů a zákaz činnosti na 6 až 18 měsíců. Policisté je oznámili správnímu orgánu k dořešení.

Hodnocení článku je 54 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři

Štítky D11, dálnice, silnice, rychlost, policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Závodníci to na hradecké D11 vytáhli na dvoustovku  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.